Ponta: Îndepărtarea grupării infracţionale din fruntea ANAF, un semn de însănătoşire

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că sancţionarea penală a celor care s-au aflat în ultimii doi ani la conducerea ANAF reprezintă un semn "de însănătoşire a uneia dintre instituţiile fundamentale" ale statului.
Romania TV
26 iul. 2012, 12:51
Ponta: Îndepărtarea grupării infracţionale din fruntea ANAF, un semn de însănătoşire

Victor Ponta a prezentat date privind realizările ANAF în perioada mai-iunie 2012 şi care au fost cu 11 la sută mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când instituţia era condusă de Sorin Blejnar şi echipa lui.

„Vreau să salut şi să încurajez eforturile făcute de către justiţie în acest moment privind sancţionarea penală a celor care în ultimii ani au prejudiciat grav bugetul statului prin fapte de evaziune fiscală, contrabandă şi orice alte fapte de acest gen. Reprezintă un semnal de însănătoşire a uneia dintre instituţiile fundamentale, ANAF”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că nu numai măsurile de sancţionare sunt de salutat, ci şi rezultatele ANAF din ultimele două luni. „Dincolo de măsurile de sancţionare, pe care le salut şi le încurajez, există şi alt gen de semne bune ale schimbărilor făcute în cadrul ANAF, în special a îndepărtării de la conducerea ANAF a unei grupări infracţionale, care promovase în cadrul ANAF o corupţie instituţionalizată, care afecta grav veniturile statului şi buna funcţionare a instituţiilor publice. În baza datelor puse la dispoziţie pentru perioada mai-iunie, vreau să anunţ un grad de realizare a încasărilor de 101%, deci un plus de 375 de milioane de lei venituri la bugetul de stat, o depăşire cu 11%, un plus de 2 miliarde, la nivelul veniturilor realizate în perioada similară a anului 2011, cu toate că în 2012 lucrurile s-au degradat din punct de vedere economic. Programul realizat suplimentar începe să acopere prejudiciul de 980 de milioane de lei rezultat în urma neîncasării veniturilor la buget în primele patru luni ale anului curent, deci în ultimele patru luni ale conducerii asigurate de dl Blejnar şi de ceilalţi şefi de la ANAF care fac acum obiectul cercetărilor penale„, a punctat Ponta.

Potrivit premierului, actuala conducere a ANAF a făcut sesizări pentru mai multe firme care realizau venituri în mod ilegal, din rambursări ilegale de TVA, din evaziune fiscală, neplata accizelor şi a taxelor şi din fapte de contrabandă.

„1,2 miliarde de lei putem să realizăm sau este de fapt prejudiciul pe care statul îl suferea în primele trei luni din cauza activităţii foste conduceri ANAF. Mă bucur că acum, deşi mai târziu poate decât ar fi fost cazul, organele de urmărire penală îi sancţionează”, a adăugat Ponta.

Întrebat de o jurnalistă de la postul B1 cum încurajează justiţia în condiţiile în care, împreună cu Chiţoiu şi Constantinm a semnat un document privind desfiinţarea CCR, ANI şi DNA, Ponta a răspuns: „Doamnă, ştiu că cei de la B1 ştiţi mai bine decât noi ce semnăm. Am documentul, pentru că ştiam că veniţi, nu puteam să nu ne pregătim. Este o nouă intoxicare tipică pentru B1 şi pentru staff-ul domnului Băsescu. Noi am semnat un acord care spune foarte clar, este de altfel cu Consiliul Naţional al Societăţii Civile, că începând cu 18 iulie, până la debutul campaniei electorale parlamentare –  care va începe probabil în luna octombrie – fiecare punct va fi redactat de comun acord, în formă definitivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC”.

„Documentul pe care dumneavoastră (B1, n.r.) l-aţi prezentat nu are nicio legătură cu USL, întâmplător acolo fiind o mulţime de lucruri aberante. Arătaţi-mi unde scrie (că suntem de acord cu desfiinţarea CCR, DNA şi ANI, n.r.). Vreţi să citiţi?”, i-a spus Ponta jurnalistei de la postul TV.

La insistenţele jurnalistei, premierul a replicat: „Încep să cred că nu vorbiţi limba română. Am semnat un singur document, nu am văzut alte pagini, nu am semnat alte pagini”.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...