Ponta: Iliescu are dreptate. Nu trebuia să vorbesc despre un procuror. Conflictul meu e cu Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că fostul preşedinte Ion Iliescu are dreptate când spune că actualul şef al Guvernului este tânăr, liderul PSD admiţând că nu ar fi trebuit să vorbească nominal despre un procuror şi precizând că, de fapt, conflictul său este cu Traian Băsescu.
Romania TV
03 oct. 2013, 16:48
Ponta: Iliescu are dreptate. Nu trebuia să vorbesc despre un procuror. Conflictul meu e cu Băsescu

Ponta a fost întrebat despre faptul că Iliescu a declarat că premierul „trebuia să se abţină” de la comentarii privind justiţia, fostul preşedinte invocând tinereţea actualului şef al Guvernului.

Da, are dreptate. Sunt şi tânăr şi imprudent„, a spus, joi seară, Ponta, comentând aprecierile lui Iliescu. Premierul a adăugat că este adevarat că nu ar fi trebuit ca el, ca şef al Guvernului, să se refere la un procuror.

Ponta a precizat însă că, de fapt, conflictul său este cu Traian Băsescu.

Premierul a fost întrebat şi despre faptul că procurorul Lucian Papici susţine, în cererea adresată CSM de apărare a reputaţiei profesionale, că Ponta, prin afirmaţiile potrivit cărora „Papici a făcut dosare politice” şi „De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?”, a lăsat să se înţeleagă că el decide dacă un procuror şef rămâne sau nu în funcţie.

Domnul Papici să îşi vadă de meseria domniei sale. Eu, într-adevăr, are dreptate domnul Iliescu, nu trebuia să vorbesc despre un procuror anume şi nu vorbesc despre procurori. Însă conflictul meu politic este cu domnul preşedinte Băsescu„, a răspuns Ponta.

Fostul şef al statului Ion Iliescu a declarat, joi, că premierul Victor Ponta „trebuia să se abţină” de la comentarii privind justiţia, apreciind că primul-ministru a făcut o „imprudenţă” şi adăugând; „Aici, tinereţea…”.

Lucian Papici susţine, în cererea adresată CSM de apărare a reputaţiei profesionale, că premierul, prin afirmaţiile potrivit cărora „Papici a făcut dosare politice” şi „De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?”, a lăsat să se înţeleagă că el decide dacă un procuror şef rămâne sau nu în funcţie.

Procurorul general Tiberiu Niţu a dispus încetarea delegării procurorului Lucian Papici de la conducerea secţiei I a DNA. Miercuri, la ora 17.09, procurorul general a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), printr-un fax, că delegarea lui Papici ca şef al Secţiei I din DNA încetează cu 2 octombrie. Încetarea delegării lui Papici la şefia Secţiei I din DNA a venit după ce procurorul a finalizat ancheta în dosarul privind frauda de la referendumul privind demiterea preşedintelui României, în care inculpat este vicepremierul Liviu Dragnea.

Tot miercuri, premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că procurorul Lucian Papici nu a fost demis de la conducerea Secţiei I a DNA, fiind vorba doar de încetarea mandatului acestuia. „Să mai stea şi el procuror simplu, să fac un dosar. Doar nu s-a născut şef”, a comentat Victor Ponta.

Mai mult, Ponta l-a acuzat pe Papici că ar fi instrumentat dosare politice. „De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii care au făcut dosare politice. Susţin în continuare că Daniel Morar şi Lucian Papici au făcut dosare politice la referendum când au anchetat oamenii cum au votat”, a spus primul-ministru.

„Lui Papici i s-a terminat mandatul pe 21 septembrie când a fost demis. De ce să-l ţinem? Doar ca să nu se supere Monica Macovei şi toată gaşca?”, a conchis Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că revocarea procurorului Lucian Papici are ca miză dosarul lui Liviu Dragnea privind referendumul.

„Păi este clar, miza revocării lui Papici este dosarul cu referendumul al lui Dragnea. Nu că ar fi Papici băsist sau orice altceva, eu nici nu-l cunosc pe acest om. Cum se face că până acum a fost bun şi deodată nu a mai fost bun”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Horoscop 2025, primele previziuni. Se anunță un an al schimbărilor pentru 4 zodii, Gemenii sunt avantajați
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Anunț pentru românii care merg cu trenul astăzi! Vor exista întârzieri mari pe o rută importantă!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Cotraceptivele pot duce la depresie. Toate explicațiile specialiștilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Suma incredibilă pe care trebuie s-o scoți din buzunar pentru un șezlong pe litoralul românesc! Românii sunt revoltați: „Pentru cei care se plâng că sunt scumpe șezlongurile în Grecia”
Capital.ro
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, critică alegerile legislative din Franța
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!