Ponta: Orice leu sau euro pe care îl investim în Sănătate este cel mai bun care poate fi investit vreodată

Prim-ministrul Victor Ponta a efectuat o vizită împreună cu Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, care a aniversat 30 de ani. Liderul PSD a anunțat că de săptămâna viitoare Guvernul va asigura fondurile necesare prin Programul Operațional Regional pentru modernizarea și echiparea ambulatoriului pentru că „Orice leu sau euro pe care îl investim în Sănătate este cel mai bun care poate fi investit vreodată".
Iulian Tudor
12 oct. 2014, 12:39
Ponta: Orice leu sau euro pe care îl investim în Sănătate este cel mai bun care poate fi investit vreodată

Victor Ponta sprijină infrastructura medicală a județului alături de autoritățile locale din Argeș, unde spitalul a atras fonduri europene pentru secția de ambulatoriu, prin programul gestionat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Proiectul, cu o valoare totală de 6,3 milioane de lei, din care 5 milioane reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată, are ca beneficiari direcți cei 70.000 de cetățeni din zona Curtea de Argeș care sunt deserviți de ambulatoriu anual.

Contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional a fost semnat în august 2013 și prevede o durată de implementare de 18 luni, conform informațiilor prezentate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

„Am vrut să văd locul în care, prin Programul Operațional Regional, se modernizează o secție, secția de ambulatoriu. Domnul ministru Bănicioiu a promis că sprijină, de săptămâna viitoare, lucrurile urgente, adică acoperișul, trebuie o ambulantă și dotarea cu echipamente. Mă bucur că după o perioadă foarte grea (…) se fac investiții și de la nivel local și de la nivel național și de la nivel european în sistemul de sănătate”, a declarat premierul Ponta, după vizita în unitatea medicală.

Sistemul de sănătate reprezintă o prioritate pentru Guvernul condus de Victor Ponta, unde Ministerul Sănătății a primit alocări suplimentare de 160 de milioane de lei, la rectificarea bugetară întocmită recent la Palatul Victoria. Totodată, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății au primit suma de 25 de milioane de lei pentru a fi achiziționate toate echipamentele necesare pentru depistarea rapidă și eventuala tratare a persoanelor afectate de virusul Ebola.

„La Sănătate au fost alocate 160 de milioane de lei în plus, în special pentru programele naționale, pentru acoperirea tuturor necesităților privind programele finanțate de Ministerul Sănătății și pentru continuarea și finalizarea lucrărilor de infrastructură la programul de maternității, un program la care țin foarte mult și care, în sfrârșit, după ce a fost declanșat în urmă cu 6-7 ani, putem să îl închidem la acest moment ca un semnal foarte clar de investiții în zona de Sănătate”, a precizat Victor Ponta, la finalul reuniunii Executivului în care a fost adoptat proiectul de ordonanță privind rectificarea bugetului de stat.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Zodiile binecuvântate săptămâna viitoare. Cinci nativi sunt pe cai mari până pe 28 iulie
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'