Ponta: Politic, Băsescu este demis. Legenda lui Traian Băsescu învingătorul a murit VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înainte de a intra la şedinţa de urgenţă convocată la sediul USL, că, este mulţumit de rezultatul referendumului şi că USL va continua să îi reprezinte pe cei care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, acesta fiind, din punct de vedere politic, demis. "Legenda lui Traian Basescu învingătorul, câştigătorul, cel iubit de popor, a murit ieri. Gata! Nu mai există. Există un Băsescu disperat să mai stea doi ani la palat, să aibă maşini scumpe şi vile", a spus Ponta.
Romania TV
30 iul. 2012, 07:53
Ponta: Politic, Băsescu este demis. Legenda lui Traian Băsescu învingătorul a murit VIDEO

„Nu ştiu dacă se fac cele 9.200.000 de voturi absolut necesare, însă aproape 9 milioane de români au votat, dintre care peste 8 milioane împotriva lui Băsescu, aşa încât este mult peste ceea ce noi ne-am aşteptat ţinând cont de campania furibundă pe care Băsescu a făcut-o. Sunt 8 milioane de români care nu-l mai vor pe Traian Băsescu, iar pe acei români noi trebuie să-i reprezentăm şi să-i apărăm în continuare”, a declarat Victor Ponta.

În ciuda rezultatului la referendum, USL va continua să îi reprezinte pe cei care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu. „Din postura pe care o avem, de majoritate parlamentară, de majoritate absolută în cadrul autorităţilor locale, trebuie să ne facem datoria faţă de cei 8 milioane de oameni şi să-i apărăm de Băsescu şi de profitorii din jurul lui Băsescu, care acum se aşteaptă la funcţii şi avantaje”, a adăugat Ponta.

„În momentul în care 85% dintre cei care au venit la vot au votat împotriva ta, practic Băsescu nu mai reprezintă mare lucru. (…) Practic, domnul Băsescu, politic, este demis deja. Nu mai există. Când te-au ales 5 milioane de români şi 8 milioane au spus să pleci.. Domnul Băsescu trăieşte în lumea lui. Nu înţelege ce i se întâmplă, singura obsesie este să-şi ia înapoi scaunul, avantajele, vila, maşina. (..) Legenda lui Traian Basescu învingătorul, câştigătorul, cel iubit de popor, a murit ieri. Gata ! Nu mai există. Există un Băsescu disperat să mai stea doi ani la palat, să aibă maşini scumpe şi vile”, a mai spus premierul.

Ponta a arătat că nu se va organiza un nou referendum. „Nu, nu vom organiza alt referendum, s-a organizat un referendum, opt milioane de români au votat împtoriva lui Băsescu, de câte ori să face referendum? Lucrurile sunt foarte clare, Băsescu nu mai reprezintă pe nimeni.(…) Prin votul de ieri, domnul Traian Băsescu nu mai are niciun fel de legitimitate şi nu mai reprezintă pe nimeni. Probabil va sta la Cotroceni, va avea maşini, vile, şi pe câţiva profitori din jurul lui care îl vor îndemna şi îl vor lăuda în continuare. Dar, pentru poporul român, Traian Băsescu a încetat să mai fie un lider de ieri seară, când, în modul acesta ruşinos, şmecheresc, încearcă să se agaţe de putere”, a comentat premierul.

Despre rezultatul referendumului, Victor Ponta a arătat că este forte mulţumit de faptul că s-a votat absolut corect şi toate ţipetele aberante cu fraudă, s-au dovedit minciuni, ca de obicei, de la Băsescu şi de la PDL.

„Nu a fost un vot de alegere al USL, pentru că Băsescu este rupt de realitate, vă remintesc că USL a luat patru milioane şi ceva de voturi la locale, şi acum au fost opt milioane devoturi pentru demitere. Acum au fost 48% din totalul alegătorilor, în condiţiile în care maghiarii au boicotat, Harghita şi Covasna au votat doar românii. Rezultatul este absolut extraordinar şi, cel puţin pentru noi, diferenţa de la patru miioane şi jumătate la opt milioane este o victorie extraordinară”, a mai spus el.

Oficialul a precizat că rezultatul la referendum este unul bun pentru USL. „În ultimii 22 de ani, nimeni niciodată nu a obţinut 8 milioane de voturi pentru o acţiune politică. Din punctul meu de vedere este un rezultat extraordinar”, a declarat acesta.

Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu se poate coabita cu Traian Băsescu. „Nu ai ce discuta cu un om pe care românii l-au respins. Domnul Băsescu este extrem de incoerent, tot ce spune acum, peste jumătate de oră contrazice, aşa încât, nu poţi să vorbeşti cu un om pe care românii nu-l mai vor”, a completat Ponta.

Premierul a conchis că „toate declaraţiile iresponsabile ale lui Băsescu au avut un efect negativ asupra economie”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Alan Abel, cel mai mare farsor al secolului XX. Una dintre născocirile sale a durat șase ani
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Donald Trump continuă mitingurile în aer liber, ignorând recomandarea Secret Service după tentativa de asasinat
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!