Ponta precizează că este incorect să fie invocată o poziţie legată de Ştirbu: Luni voi discuta cu el!

Liderul PSD, premierul Victor Ponta precizează că nu este corect să îi fie invocată acum o poziţie legată de numirea la Ministerul Culturii a lui Gigel Ştirbu, explicând că tot ceea ce ştie la acest moment este că Ştirbu a fost propus de PNL şi abia luni va avea o discuţie cu acesta.
Romania TV
14 dec. 2013, 16:21
Ponta precizează că este incorect să fie invocată o poziţie legată de Ştirbu: Luni voi discuta cu el!

Şeful Guvernului a transmis această precizare după ce vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, care conduce şi Consiliul Judeţean Olt, a declarat, pentru „Gândul”, că l-a sunat pe Gigel Ştirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultură, iar acesta i-a dezvăluit că premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea sa ca ministru.

„Deocamdată, sunt plecat şi luni o să discut şi eu, prima dată, cu domnul Ştirbu. Tot ce ştiu astăzi este că a fost propus de PNL”, a precizat Ponta, explicând astfel că este incorect să îi fie prezentată acum o poziţie pe această temă.

Vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, care conduce şi Consiliul Judeţean Olt, a declarat, pentru „Gândul” că l-a sunat pe Gigel Ştirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultură, iar acesta i-a dezvăluit că premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea sa ca ministru.

Stănescu, care conduce şi Consiliul Judeţean Olt, dar este şi preşedinte la PSD Olt, a declarat, în exclusivitate pentru „Gândul”, că l-a sunat pe Gigel Ştirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultură, iar acesta i-a dezvăluit că premierul Ponta nu a fost de acord cu numirea.

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votată în unanimitate vineri, la doar o zi după ce fostul ministru al Culturii şi-a dat demisia din aceată funcţie, din cauza comparaţiei făcută între bugetul ministerului şi cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul că a primit această demisie, dar ea nu a fost trimisă şi spre Administraţia Prezidenţială, motivându-se faptul că se doreşte ca această demisie să fie însoţită şi de propunerea pentru acest minister.

De vineri de la prânz şi până în prezent premierul Ponta nu i-a informat oficial pe cei de la PNL dacă acceptă această nominalizare pentru ministerul Culturii, apărând însă deputaţi din PSD care au criticat în spaţiul public această variantă propusă de liberali. Cel mai vehement a fost Radu Popa, venit recent de la PPDD la PSD şi care s-a ocupat în ultima perioadă de transferurile de la parlamentari către grupul social-democrat.

„Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi ca preşedinte al PSD Olt, sigur că mă bucur că un parlamentar din Olt, domnul Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Olt, a fost nominalizat pentru Ministerul Culturii, pentru că pentru judeţul nostru este de bun augur. Am vorbit după această nominalizare, eu chiar l-am felicitat când am auzit că PNL l-a nominalizat. Am înţeles că premierul Ponta nu este de acord cu nominalizarea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, asta am înţeles, asta o ştiu de la Gigel Ştirbu. Deocamdată nu a fost de acord, procedurile trebuiau să aibă un curs rapid”, a declarat, pentru „Gândul”, Paul Stănescu.

Între Victor Ponta şi Crin Antonescu nu a existat până sâmbătă la prânz o discuţie oficială, în care să se precizeze dacă premierul îl acceptă sau nu pe Gigel Ştirbu pentru Ministerul Culturii.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'