Ponta: Preşedintele Băsescu trebuia demis, s-a făcut cvorumul. Dar nu mai contează acum

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu se referea la persoana sa atunci când a spus că trebuie să se răspundă juridic pentru ceea ce s-a întâmplat în vara anului trecut, el adăugând că şeful statului trebuia demis.
Romania TV
05 iul. 2013, 11:08
Ponta: Preşedintele Băsescu trebuia demis, s-a făcut cvorumul. Dar nu mai contează acum

„Declaraţiile domnului preşedinte nu mi se mai par importante. Avem lucuri importante de făcut. Probabil că se referea la dânsul că trebuie demis, că s-a făcut cvorumul, dar nu se mai poate acum. Ce a fost a fost”, a spus Ponta, care a arătat că nu se simte vizat de declaraţiile şefului statului privind răspunderea juridică.

„Dacă nu are treabă, dânsul stă pe la televizor. Poate să spună ce vrea la televizor. Dacă spune, ce se întâmplă? Nu se întâmplă nimic”, a adăugat Ponta.

El a susţinut că Traian Băsescu reprezintă trecutul. „Îl înţeleg pe domnul preşedinte. Dânsul e trecutul şi atunci, ca orice om din trecut, normal că e mai greu să accepte că şi în Europa şi în Asia şi în restul lumii oamenii vorbesc cu mine. Nu m-a întrebat nimeni de domnul Băsescu, ca să fiu foarte sincer, pe nicăieri”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Digi 24, că va trebui ca „cineva” să-şi asume responsabilitatea juridică pentru „puciul” din 2012, menţionând că ar fi corect ca „cineva” să plătească în faţa instanţei pentru deciziile politice şi legile date cu acea ocazie.

„Responsabilitatea politică nu a fost măsurată, dar probabil cineva va trebuie să îşi asume responsabilitatea juridică, pentru că şi acum România plăteşte costuri uriaşe pentru lovitura de stat din vara trecută”, a spus Băsescu.

El a spus că declaraţia premierului privind recensământul şi validarea referendumului de anul trecut nu afectează pactul de coabitare.

„Nu, pactul de coabitare are teme precise, ceea ce nu ne opreşte să ne exprimăm punctele de vedere. Eu vă subliniez încă o dată punctul meu de vedere. Anul trecut pe vremea asta ne aflam într-un plin proces al unui puci parlamentar, care nu a putut fi finalizat, dar majoritatea instituţiilor au fost afectate”, a spus preşedintele.

El a spus că ar fi corect ca cineva să răspundă în faţa instanţelor.

„Politicienii nu plătesc pentru acţiunea lor când îşi discreditează ţara pentru o perioadă lungă de timp. Deci corect ar fi ca cineva să plătească în faţa instituţiilor statului pentru actele semnate, pentru deciziile care au afectat ţara”, a spus şeful statului.

El a susţinut că „cineva” trebuie să plătească în faţa instanţei.

„Deci corect ar fi ca cineva să plătească în faţa instanţei pentru deciziile politice şi pentru actele normative emise, semnate, susţinute şi care au blocat funcţionarea instituţiilor statului. Eu spun ce ar fi corect azi, la un an de la lovitura de stat din 2012”, a spus Băsescu.

De asemenea, el a arătat că electoratul nu este stabilit după datele INS privind recensământul, ci de către Evidenţa Populaţiei şi primării, care actualizează listele electorale.

Totodată, preşedintele a arătat că el este convins că sunt peste 18 milioane de electori cetăţeni români, având în vedere şi pe cei 3,5 milioane care sunt plecaţi în afara ţării.

„Avem 3,5 milioane de cetăţeni în Italia şi Spania, dar INS-ul a recenzat numai 750.000 (…)Părerea mea este că oricât s-ar verifica listele, suntem peste 18 milioane de electori, cu tot cei care se află în străinătate la muncă”, a mai spus preşedintele.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
Amendă de până la 5.000 de lei. Interzis pentru cei care stau la bloc. Proprietarii nu au voie
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Zani pariază totul pe o carte. Cum vrea să se îmbogățească
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
A murit unul din marii actori. Drum lin, maestre! A fost o legendă a scenei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Descoperă insulele liniștite ale Greciei, recomandate de The Guardian
MediaFlux
PENSIA după 30 DE ANI de MUNCĂ! Se dau în PLUS SUTE de LEI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?