Ponta: Preşedintele încearcă să pună beţe în roate la proiectul Roşia Montană

Victor Ponta a afirmat că preşedintele Traian Băsescu încearcă să pune piedici proiectul minier de la Roşia Montană, din simplul motiv că este promovat de către Guvern. Referitor la faptul observaţia preşedintelui că legea privind Roşia Montană este neconstituţională, premierul a răspuns că doar Curtea Constituţională se poate pronunţa asupra constituţionalităţii unui act normativ.
Filip Stan
16 sept. 2013, 09:17
Ponta: Preşedintele încearcă să pună beţe în roate la proiectul Roşia Montană

„Numai CCR poate decide ce este neconstituţională sau nu. Preşedintele încearcă să pună beţe în roate la un proiect pe care l-a susţinu. Ani de zile a fost pentru acest proiect; dacă vrea să-l facă Guvernul, s-a trezit contra. Este un mod de a face politică extrem de neserios”, a declarat Victor Ponta la Târgu-Jiu.

De asemenea, primul-ministru a respins şi aserţiunea preşeditnelui potrivit căreia nu poate fi dată o lege pentru o singură companie. „Domnia sa, cu propria sa mânuţă, a promulgat legi privind Petrom, Rompetrol şi, dacă nu mă înşel, Bechtel. Recent, Curtea Constituţională, în cazul Rompetrol, a spus că este constituţional”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că ştie că finalul „jocului” privind Roşia Montană va consta într-o lege respinsă de Curtea Constituţională în principalele prevederi.

Şeful statului a făcut această afirmaţie în deschiderea Forumului European pentru Diplomaţie Publică, dând astfel un exemplu prin care România îşi autodistruge imaginea.

„Vorbesc de exemple la zi – Roşia Montană. Ştim că s-a împins în Parlament o lege neconstituţională, care nu va putea trece de Curtea Cosntituţională, în baza ei generăm o dezbatere care se va finaliza cu o lege necosntituţională. Cum să avem o imagine bună când şi străinii ne ştiu Constituţia? Ştiu că finalul acestui joc va fi o lege respinsă de Curtea Constituţională în principalele ei prevederi. Şi atunci cum să avem o imagine bună? Mă întreb”, a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat şi duminică, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind Roşia Montană trimisă de Guvern la Parlament, că aceasta va fi respinsă de Curtea Constituţională întrucât se va constata că este neconstituţională, neputând fi dată o lege care să vizeze o firmă

„Nu este legal să stabileşti o firmă care face o exploatare prin lege. Va fi respinsă cu siguranţă de Curtea Constituţională. Este doar un joc politic”, a declarat, duminică, la Ţebea, în judeţul Hunedoara, preşedintele Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind exploatarea de la Roşia Montană, trimisă Parlamentului.

Şeful statului a spus că marea problemă este că, după ce se va face o lungă dezbatere în Parlament, se va constata că legea este neconstituţională.

„Nu se poate să faci o lege care să vizeze o firmă. Va fi respinsă de Curtea Constituţională pentru că se va constata că este o lege neconstituţională”, a mai spus Băsescu.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsul autentic românesc pentru care nemții plătesc oricât. Se vinde ca pâinea caldă și profitul a ajuns și la 1 milion de euro. „Un singur retailer german a comandat 100 de TIR-uri”
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului din București care își plimba iubita decedată într-un căruț. Cum ar fi murit, de fapt, femeia: "Am lăsat-o vie..."
Spynews
Moarte suspectă în cartierul bogaților. Andrei Versace a fost găsit fără suflare într-un apartament din blocul milionarilor | VIDEO
Evz.ro
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING NEWS. Andrei Versace, găsit mort în casă. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, ultimele detalii
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Autoturism Căzut de pe un Pod din Lemn în Râul Bolătău: Trei Persoane Transportate la Spital
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'