VICTOR PONTA: Dacă preşedintele Traian Băsescu DEMISIONEAZĂ, câştigă România. Astăzi a existat USL

VICTOR PONTA susţine că o eventuală demisie a preşedintelui Traian Băsescu în urma 'votului covârşitor' dat de parlamentari în favoarea Declaraţiei adoptate miercuri de Legislativ nu ar reprezenta un câştig pentru Putere sau Opoziţie, ci în special pentru imaginea externă a României şi pentru cea a Justiţiei.
Romania TV
25 iun. 2014, 08:40
VICTOR PONTA: Dacă preşedintele Traian Băsescu DEMISIONEAZĂ, câştigă România. Astăzi a existat USL

VICTOR PONTA cere demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu. „Preşedintele ţării este cel care desemnează în continuare, conform Constituţiei, numirile în funcţie ale procurorilor şi judecătorilor şi prezidează şedinţele CSM, or, în situaţia în care se află în acest moment, evident, puneţi-vă în situaţia unui procuror sau judecător care trebuie să meargă la preşedintele Traian Băsescu să fie numit în funcţie. (…) Cred că nu câştigă nici Puterea, nici Opoziţia dacă îşi dă demisia astăzi domnul preşedinte, dar câştigă România, câştigă imaginea Justiţiei, pentru că procurorii şi judecătorii nu vor mai trebui să treacă prin procedura de a fi numiţi în funcţie tocmai de către o persoană a cărei familie este implicată în atât de multe cauze penale şi pentru interesul promovării imaginii externe a României”, a declarat Ponta, adăugând că aceste motive l-au determinat să voteze Declaraţia Parlamentului în calitatea sa de deputat.

VICTOR PONTA a subliniat că, deşi speră ca preşedintele Traian Băsescu să dovedească interes faţă România, se aşteaptă ca acesta să ‘sfideze’ Declaraţia Parlamentului.

CITEŞTE ŞI Parlamentul CERE DEMISIA lui Traian Băsescu. Declaraţia a fost ADOPTATĂ cu 344 de voturi „PENTRU”

Totodată, premierul a apreciat votul dat de către parlamentarii liberali, afirmând că ‘astăzi a existat USL’.

Ar putea preşedintele, prin această demisie, să arate pentru prima data în nouă ani şi jumătate că îl interesează mai mult România decât propria persoană. Domnul Băsescu a sfidat şi voinţa oamenilor care l-au demis în 2012, 7,4 milioane de români, probabil că va sfida şi acest rezultat covârşitor, 344 de voturi – care nu este deloc coaliţia de guvernare. Este o majoritate absolută a Parlamentului şi apreciez gestul colegilor liberali. Astăzi a existat USL şi faptul că au votat această Declaraţie este un lucru care merită apreciat’, a apreciat Ponta.

VICTOR PONTA a mai spus că, prin Declaraţia adoptată de către Parlament, s-au stabilit standarde politice şi morale pe care viitorul preşedinte al României şi înalţi reprezentanţi ai României vor trebui să le respecte, adăugând că este convins de faptul că ‘şi dacă nu le va respecta Traian Băsescu ceilalţi, cei care vor veni după, le vor respecta’.

VICTOR PONTA a ţinut să reitereze faptul că situaţia în care se află preşedintele Băsescu afectează imaginea externă a României şi, totodată, slăbeşte poziţia de negociere a României în cadrul Consiliului European.

‘Mâine şi zilele următoare, preşedintele Băsescu este cel care trebuie să negocieze pentru România ce portofoliu va obţine România, ce poziţie vom avea pentru structurile europene şi vă daţi seama că toţi ceilalţi 27 de prim-miniştri care participă la Consiliul European ştiu foarte bine că România a fost atâţia ani acuzată de două probleme – cea a corupţiei şi problema romilor. Acum avem o persoană publică, domnul Băsescu, care le întruchipează pe amândouă – corupţia relaţionată cu clanuri de crimă organizată ale romilor, ori cum credeţi că va negocia preşedintele sau ne va reprezenta sau va fi ascultat în acest context’, a adăugat premierul.

Deputaţii şi senatorii au adoptat, miercuri, în şedinţă comună, cu 344 de voturi „pentru” şi 17 abţineri, Declaraţia prin care solicită DEMISIA preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a scandalului Mircea Băsescu-Bercea Mondial.

Parlamentarii au votat varianta propusă de preşedinţii celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, cea a PNL fiind respinsă de conducerea celor două Camere. Reprezentanţii PDL şi PMP nu au participat la vot, în timp ce UDMR a decis ca fiecare parlamentar al Uniunii să voteze aşa cum doreşte.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'