Întrebat ce părere are despre afirmația lui Vosganian, care a afirmat că „misiunea miniştrilor delegaţi a creat o oarecare confuzie, a lăsat sentimentul că această instituţie a fost inventată ca să destabilizeze miniştrii liberali de atribuţiile lor”, primul-ministru a răspuns că miniştrii care sunt nemulţumiţi de propria lor activitate, pot părăsi Guvernul.
„Nu știu de acest lucru, eu știu că am discutat în cadrul USL structura Guvernului și este o structură bună și eu sper să funcționeze, iar dacă cineva e nemulțumit de structura Guvernului, nu-l ține nimeni cu forța, poate să plece. Nu sugerez să plece, sugerez oricărui ministru care este nemulțumit de activitatea sa în Guvern că nu este de neînlocuit, ba dimpotrivă, fac imediat propuneri pentru altcineva. Nu știu în acest moment, mie nu mi-a comunicat niciun ministru că ar fi nemulțumit de activitatea sa din Guvern. Dar principiul, eu nu vorbesc de persoane, nu țin pe nimeni cu forța în Guvern, nu sunt condamnați la locul de muncă. Dacă cineva nu e mulțumit de ce face la Guvern, pleacă și vine altcineva care e mulțumit. După cum puteți să vă imaginați, amatori de funcții de miniștri sunt, întotdeauna”, a răspuns Ponta.
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat recent la Antena 3 că ministerele delegate au lăsat impresia că au fost inventate „ca să destabilizeze miniștrii liberali de atribuțiile lor”.
La rându-i, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că niciun ministru nu este ţinut cu forţa în Guvern, însă în cazul unor nemulţumiri trebuie folosite instrumentele unui Cabinet de coaliţie, întrucât este vorba despre o echipă în care sunt utilizate „mecanisme democratice şi de maturitate politică”. Antonescu a fost întrebat cum vede replicile dintre premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.
„Nimeni nu ţine pe nimeni cu forţa într-un Guvern, în acelaşi timp un Guvern este o echipă care are un lider. Liderul e prim-ministrul, dar Guvernul este o echipă. Când e vorba şi de un Guvern de coaliţie, eu cred că există nişte modalităţi prin care să facem în aşa fel încât nu să fim toţi mulţumiţi, că e greu să fim toţi nemulţumiţi. Premierul însuşi e de multe ori nemulţumit şi nu pleacă acasă, nici nu trebuie să o facă, dar trebuie să folosim aceste criterii, aceste mecanisme democratice şi de maturitate politică pe care le presupune un guvern de coaliţie pentru ca echipa să funcţioneze cu liderul ei în frunte şi în întregimea sa”, a afirmat Antonescu.