„În opinia mea, așa cum a fost exprimată și de ministrul Justiției, dar și de președintele țării, domnul Johannis, se pare că este un lucru foarte bun că România și-a îndeplinit cea mai mare parte din obligațiile pe care și le-a asumat la intrarea în UE, că avem o justiție independentă și funcțională și că este corect ca România și Bulgaria să fie tratate la fel ca și celelalte 26 de țări membre.
Citeşte şi: Victor Ponta: „Sunt DEZAMĂGIT că PNL a refuzat să voteze Codul fiscal. Românii văd şi judecă!”
Și anume, un mecanism, de altfel propus la începutul Comisiei Juncker, un mecanism care să se aplice tuturor țărilor membre, în așa fel încât să avem reguli clare pentru Justiție, pentru statul de drept, pentru drepturi și libertăți fundamentale, pe care, evident, România le va respecta întotdeauna. Tratament separat pentru noi? Nu, nu cred că se mai impune în acest moment.
Și cred că, până la urmă, suntem un membru (al UE — n.r.) egal cu toți ceilalți. Nu pot fi unii mai egali decât alții”, a arătat premierul, întrebat de jurnaliștii români prezenți la Strasbourg dacă și-a exprimat o poziție privind MCV în cazul României, potrivit Agerpres.
Premierul Victor Ponta efectuează marți o vizită de lucru la Strasbourg. În prima parte a zilei, șeful Executivului a avut întrevederi cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și cu comisarii europeni Vera Jourova (Justiție, consumatori și egalitate de gen) și Margrethe Vestager (Concurență).
Citeşte şi: VICTOR PONTA, la Strasbourg: Aveam emoţii că Opoziţia nu va depune moţiunea. Foarte bine, să depună!
În a doua parte a zilei, după o întâlnire cu europarlamentari români, Ponta se va întâlni cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen (responsabil de Locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate).