„Problema principală este faptul că televiziunea publică are nevoi de o regândire – 2.500 de angajaţi, 800 de milioane datorii, aduci oameni din afară când nu îi foloseşti pe cei din interior, pe cei din interior îi plăteşti cu 300 de euro, pe cei din afară cu 3.000 de euro şi aşa mai departe. Deci, trebuie o altă gândire asupra televiziunii publice. Nu cred că televiziunea publică în acest moment poate să influenţeze din punct de vedere politic, nici măcar prin faptul că în fiecare seară sunt acolo adversarii Guvernului, nu cred că influenţează. (…) Dl. Iohannis a fost de două ori într-o săptămână, eu am fost de zero ori în patru luni. Deci nu cred că se poate acest lucru”, a declarat, la Adevărul Live, premierul Victor Ponta.
Potrivit acestuia, din bani publici televiziunea publică are buget mai mare decât toate televiziunile private la un loc.
„Din bani publici, pe care îi plătim cu toţii, se realizează un serviciu public de proastă calitate. Când spun asta, spun că mă uit la rating. Şi, în schimb, avem scandaluri. Eu am crezut că dl Tănase a vrut să facă ordine acolo. De scandaluri aveam amatori mai buni decât dl Tănase în scandaluri. Cineva tot va trebui să facă curăţenie acolo, eu speram să fie dl Tănase, aşa mi-a promis. Eu l-am întrebat ce facem cu datoriile. „O să facem curăţenie”, a arătat Victor Ponta.
Citeşte şi Victor Ponta, întrebat dacă a fost ofiţer acoperit: Dacă aş fi fost trebuia să vă spun tot nu
Strict personal, el a afirmat că are o mare dezamăgire faţă de persoana lui Stelian Tănase, pe care a susţinut că nu l-a „deranjat nici măcar cu un telefon”. „Dacă l-a deranjat dl Calotă, astăzi se retrage din Consiliul de Administraţie, dar se pare că valoarea personală nu merge mână în mână cu caracterul. Domnia sa mi-a transmis că vrea să mă vadă şi i-am spus: ‘Mergeţi la Parlament”, a menţionat Ponta.
Premierul a dorit să sublinieze că nu a discutat niciodată Stelian Tănase, de la momentul în care a fost numit de Parlament la conducerea televiziunii publice.
„Atunci era bun PSD-ul, că l-am votat. De atunci nu am discutat niciodată cu domnia sa, pentru că se supune Parlamentului, nu Guvernului. Cu mine a discutat înainte despre situaţia financiară, care este dezastruoasă şi care se înrăutăţeşte pe zi ce trece. (…) Eu nu am călcat la TVR de când era dl Tănase preşedinte, director general. Mi se pare normal să meargă şi dl Băsescu, şi dl Iohannis, şi toată lumea, eu nu am fost. Deci, nu ştiu cum folosesc TVR-ul”, a explicat Victor Ponta.
Citeşte şi Victor Ponta: Vom avea o creştere economică de aproximativ 3% în 2014
El a negat totodată faptul că ar avea vreo implicare în scoaterea emisiunii realizatorului Moise Guran.
„Nici vorbă. (…) El are emisiune în continuare. Este o bătălie legată de banii suplimentari pe care televiziunea publică nu-i are, dar pe care urmează să-i cheltuie. Şi ca să mărim gaura de la TVR (…), putea să fie oricine acolo. Dar, dincolo de asta, eu sunt convins că dl Tănase este un om atât de independent, încât niciun fel de presiune nu îl poate îndoi în vreun fel. De aia nici n-am făcut presiuni, pentru că ştiam că e foarte vertical. Nu asta rezolvă problema televiziunii publice. 170 de milioane de euro anual buget din bani publici, 800 de milioane de datorii. (…) De ce să mai plătesc din bani publici incompetenţa unora de acolo? Deci, este o problemă care trebuie rezolvată în perioada următoare şi speram ca dl Tănase să fie cel care să poată să o rezolve. Nici măcar nu l-am propus eu, l-a propus dl Antonescu şi l-am votat tocmai ca să nu se spună că, uite, punem noi pe cineva de la PSD. Se pare că tot n-a fost o idee bună”, a afirmat Ponta.
Şeful Executivului şi-a exprimat speranţa ca televiziunea publică să fie un serviciu public care îşi justifică banii pe care cetăţenii îi dau prin calitate şi performanţă. „Atât şi nimic mai mult”, a conchis el.
Citeşte şi Ponta, întrebat dacă se gândeşte să îl REMANIEZE pe Pricopie: Pot, dar nu rezolvă problema