„Faptul că e un guvern minoritar şi care depinde de comunişti nu e un lucru care să mă bucure. Sper să nu fac vreo greşeală diplomatică, dar eu spun ce gândesc. Am lucrat anul trecut excepţional de bine cu un guvern susţinut de toate cele trei partide proeuropene„, a spus Victor Ponta.
Acesta a arătat că noul guvern moldovean este mai fragil ca susţinere, însă acest lucru nu afectează intenţia României de a colabora intens cu Moldova. „Un guvern minoritar este un guvern mai complicat, dar tot ce putem să facem pentru Republica Moldova, vrem să facem”, a mai spus Ponta.
Guvernul condus de Chiril Gaburici a primit, pe 18 februarie, votul de încredere al Parlamentului Republicii Moldova. Noii miniştri în frunte cu premierul Chiril Gaburici au depus jurământul în faţa preşedintelui ţării. Gaburici a afirmat că el și echipa sa guvernamentală sunt pregătiți să-și asume toată responsabilitatea și să întreprindă acțiuni care să scoată țara din impas.
Președintele Moldovei, Nicolae Timofti, a semnat decretul de numire a Guvernului condus de Chiril Gaburici, în baza votului de încredere acordat de Parlament.
Guvernul format sub conducerea premierului desemnat Chiril Gaburici a primit votul de încredere al deputaţilor din Parlament. Decizia a fost susţinută de 60 de parlamentari.
Guvernul condus de Gaburici va avea 15 ministere. Potrivit Moldpres, în fruntea Ministerului Economiei se va afla Stephane Christophe Bride. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va fi condus de Vasile Bîtcă, iar Ministerul Tineretului și Sportului — de Serghei Afanasenco. Ruxanda Glavan va ocupa funcția de ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Ministru al Sănătății a devenit Mircea Buga, iar al Mediului — Sergiu Palihovici. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va fi condus de Ion Sula, Ministerul Afacerilor Interne — de Oleg Balan, iar cel al Apărării — de Viorel Cibotaru. În fruntea Ministerului Justiției va veni Vladimir Grosu.
Șase miniștri din Guvernul Leancă și-au păstrat fotoliile. Aceștia sunt Monica Babuc, la Ministerul Culturii, Pavel Filip, la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, și Vasile Botnari, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Natalia Gherman a rămas ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, iar Anatol Arapu va exercita în continuare funcția de ministru al finanțelor. Și Maia Sandu și-a păstrat portofoliul de la Ministerul Educației. Vicepremier pentru Reintegrare este Victor Osipov. Alte două funcții de viceprim-miniștri sunt ocupate de Natalia Gherman și Stephane Christophe Bride.