Ponta: Ungureanu este singur acolo. Îmi stârneşte solidaritate

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că premierul Mihai Răzvan Ungureanu îi stârneşte un sentiment de "solidaritate" întrucât "este singur acolo, mai încearcă să mai facă ceva, dar de fiecare dată îi dă cineva peste mână", scrie Mediafax.
Romania TV
15 mart. 2012, 15:07
Ponta: Ungureanu este singur acolo. Îmi stârneşte solidaritate

Victor Ponta a declarat joi că nu l-a deranjat că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a făcut public faptul că au vorbit la telefon, însă trebuia „să aibă curajul să spună tot”.

„Acum, dacă începem să povestim la televizor, trebuie să avem curajul să povestim tot. Sigur că se poate supăra doamna Anastase sau doamna Udrea sau alte doamne ale domnului Băsescu. Dar dacă începem să povestim, eu zic să avem curaj. Eu nu am vorbit cu Guvernul, că am văzut un comunicat al Guvernului, pentru că nu m-a sunat Guvernul. Pe mine m-a sunat domnul Ungureanu şi am vorbit cu domnul Ungureanu. Dacă vrea să povestim în public, povestim, dacă nu, nu. Este foarte simplu”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele PSD a mai afirmat că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a încercat să facă schimbări, însă „nu l-a lăsat partidul”.

„Asta este o problemă de can-can, dar este şi o problemă de principiu: primul-ministru Ungureanu ori are puterea de a face ceva în Guvern, ori nu are şi atunci mai bine pleacă din funcţie. Pe domnul Blejnar a vrut să îl schimbe din funcţie şi nu a putut, că nu l-a lăsat partidul, pe domnul Duţă a vrut să îl schimbe şi nu l-a lăsat partidul, pe doamna Anastase ar cam vrea să o schimbe, dar nu este dânsul să decidă, pe doamna Udrea nici măcar nu poate să o roage să nu-l mai critice în public, să nu îl mai facă de râs, că nu ştie ce vorbeşte. Păi ori poate să conducă Guvernul, ori nu? Cu maghiarii este decizia coaliţiei, nu este a lui, dar el doar semnează. Cu CAS-urile a spus că le reduce, preşedintele a spus că să dea salariile înapoi, iar până la urmă a rămas ca preşedintele. La Consiliul European la Bruxelles nu participă. Înţeleg că s-a dus azi (joi – n.r.) doar într-o vizită, aşa cum putem merge cu toţii, însă important este să mergi să reprezinţi România la Consiliul European”, a declarat Ponta.

El a mai spus că premierul Mihai Răzvan Ungureanu îi stârneşte un sentiment de „solidaritate” întrucât „este singur acolo, mai încearcă să mai facă ceva, dar de fiecare dată îi dă cineva peste mână”.

„Faptul că nu este lăsat de diverse doamne şi domni din PDL într-un fel îmi stârneşte o solidaritate cu domnia sa: este singur acolo, mai încearcă să mai facă ceva, dar de fiecare dată îi dă cineva peste mână. Dar va fi foarte greu până în noiembrie să ia nişte decizii importante pentru România, pentru că nu vreau în noiembrie să preluăm o ţară complet furată şi distrusă de doamna Udrea, de doamna Anastase, de domnul Blejnar şi de toţi ceilalţi”, a spus Ponta, care a susţinut că şi-ar dori ca USL să preia o guvernare „aşa cum a preluat-o Adrian Năstase de la Mugur Isărescu, o guvernare cât de cât stabilă şi pusă într-o direcţie bună”.

„Aşa cum s-a preluată în 1991 de la domnul Stolojan. Ori domnul Ungureanu nu poate să ne spună doar ce nu poate să facă, cred că e bine să ne spună şi ce poate să facă. Mă suni pe mine la telefon să te plângi de echipa ta, nu cred că pot să te ajut. Sunt dispus la dialog în interesul public, dar trebuie să şi poţi să faci ceva”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul italian al apărării acuză pe secretarul general al NATO de trădare
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!