Ponturi de vacanţă: Oraşe mai frumoase decât capitalele ţărilor în care se află (II)

Fiecare ţară se laudă cu Capitala ei şi, de obicei, pentru aceasta se alege cel mai mare şi mai frumos oraş. Dar sunt şi oraşe care, deşi nu sunt capitale, sunt chiar mai frumoase decât acestea.
Sânziana Stancu
03 iul. 2016, 04:26
Ponturi de vacanţă: Oraşe mai frumoase decât capitalele ţărilor în care se află (II)

Cei mai mulţi dintre vizitatorii unei ţări străine caută să vadă principalul oraş al ţării,Capitala. Dar, în unele ţări, surprizele plăcute vin din partea celui „de-al doilea oraş”, care se întâmplă să fie mai frumos şi mai ofertant. Chiar dacă nu sunt capitale şi, uneori sunt chiar mici oraşe, frumuseţea şi farmecul acestora întrec „primul oraş al ţării”. Iată câteva dintre acestea:

Cartagena

Cele mai multe dintre călătoriile în Columbia încep Bogota, capitala ţării. dar ar fi păcat să fi ajuns în această ţară şi să nu fi vizitat Cartagena, un splendid oraş de coastă. Păstrând tradiţiile coloniale , Cartagena este un oraş ce se regăseşte pe lista UNESCO a Patrimoniului mondial.

Oraşul este plin de clădiri colorate, cele mai multe dintre acestea având balcoane în aer liber. Oraşul beneficiază de climă bună în tot timpul anului.

Această destinaţie caraibeană oferă vizitatorului o paletă inedită de locuri splendide, monumente istorice şi plaje frumoase. Iar dacă ai chef să iei oraşul la pas, trebuie să fii foarte atent să nu te rătăceşti pe străduţele care mai de care mai atractive, dar păcălitoare ale captivantului oraş.

Cracovia

Faimosul oraş medieval, Cracovia, plin de istorie şi farmec, este poate primul care ar trebui vizitat de turiştii care ajung în Polonia.

Îndată ce ai ajuns acolo, timpul se dă parcă înapoi, fermecându-te cu atmosfera de altădată. Şarmul Oraşului Vechi te surprinde în multele lui ipostaze, de la Castelui Regal Wawel, la faimoasa Fabrică Schindler, unde Oskar Schindler a salvat vieţile muncitorilor său de origine evreiască, în timpul ocupaţiei naziste.

Într-un sejur în acest oraş situat în inima Europei, călătorul îşi poate face o imagine despre rolul important al Cracoviei începând din Evul Mediu şi până secolul al XX-lea.

Sankt Petersburg

La început, oraşul Sankt Petersburg era capitala politică a Rusiei. Apoi, aceasta s-a mutat la Moscova în timpul Revoluţiei din 1917. Dar Sankt Petersburgul este cunoscut şi în vremurile noastre ca fiind capitala Rusiei din vremea Imperiului.

 

Superbul oraş oferă de departe imaginea unui model perfect de aşezare care este expresia desăvîrşită a opulenţei, rafinamentului şi gustului insţiabil pentru artă. Ermitajul, Palatul Iusupov şi Teatrul de Balet Marinski sunt unele dintre cele mai grăitoare mărturii în acest sens.

Porto

Este cel de-al doilea oraş ca mărime, după Lisabona, dar este adesea vizitat superficial de către turştii mai puţin avizaţi, care preferă să vadă Lisabona – capitala ţării. Este un oraş foarte frumos şi plin de viaţă, Centrul istoric Ribeira figurează deja în patrimoniul UNESCO.

În anii recenţi, oraşul a înregistrat un boom al turismului şi ştie să îşi încânte şi răsfeţe vizitatorii. Una dintre destinaţiile cele mai atractive pentru turişti este „locul de naştere” al celebrului vin de Porto. Vizitatorii vor fi avea nu numai plăcerea de a degusta faimoasa licoare, ci şi aceea de a face un tur al locurilor în care se produse şi se depozitează aceste vinuri. 

Chefchaouen

Este un orăşel fermecător din Maroc. Şarmul acestei aşezări este fascinanta culoarea albastră. Aceata domină oraşul, deosebindu-l astfel de construcţiile colorate de obicei în nuanţele nisipului şi care se regăsesc în majoritatea oraşelor marocane.

Acest oraş montan „scăldat” în albastru este de neuitat. Luat la pas, pe străduţele înguste, turistul „se pierde” în calmul unui albastru infinit. Turistul poate descoperi frumuseţi naturale inegalabile mergând prin Medina sau descoperind Munţii Rif şi împrejurimile oraşului, la Cascada Akchour.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!