Ponturi pentru a avea picioare frumoase şi sănătoase

Pe o asemenea vreme caniculară, cel mai bine te simţi în rochii vaporoase şi sandale. Pentru o astfel de ţinută, picioarele tale trebuie să arate perfect.
Alina Costache
04 iul. 2014, 17:53
Ponturi pentru a avea picioare frumoase şi sănătoase

Poti spune adio durerilor de picioare daca, timp de 10 minute, iti scufunzi talpile intr-un lighean cu apa calda in care ai dizolvat o lingura de sare de baie. In acest mod, zonele mai tari ale pielii se inmoaie, iar circulatia se imbunatateste.

Stratul gros de piele de pe calcaie, de pe partile laterale si talpi, precum si celulele moarte pot fi indepartate cu o gama larga de ustensile si creme mai mult sau mai putin abrazive. Foloseste piatra ponce sau o pila pentru talpi. Totodata, si cremele pentru indepartarea celulelor moarte pot fi eficiente. Dupa ce ai exfoliat pielea, spala si sterge bine talpile cu un prosop uscat, fara a uita de zonele dintre degete.

Citeşte şi FRUMUSEŢEA TA. Cremă cu miere pentru călcâie crăpate

Dupa ce ai stat 10 minute cu picioarele in apa, unghiile s-au inmuiat si este foarte bine daca te ocupi putin si de ele. Taie-le drept, un pic mai lungi decat varfurile degetelor, pileste-le, fara sa lasi colturile prea mari, dar nici foarte scurte, pentru ca pot creste incarnate.

Aplica apoi o crema pentru cuticule si maseaza usor cu degetul mare. De asemenea, nu uita sa iti inviorezi picioarele cu un gel racoritor sau cu o lotiune cu menta.

Pasul urmator consta in aplicarea ojei. Sterge unghiile inainte de a le da cu oja cu o bucata de vata inmuiata in diluant. Aplica, dupa aceea, baza pentru unghii, iar apoi poti da doua straturi de lac.

Alte trucuri care te ajuta sa ai picioare perfecte

• Baia este intotdeauna o adevarata binefacere pentru picioarele obosite. Amesteca 3 lingurite de faina de mustar in putina apa si toarna pasta obtinuta intr-un lighean cu apa calda. Inmoaie picioarele timp de 10 minute si vei vedea rezultatul.

Citeşte şi Sfaturi ca să ai picioare sănătoase pregătite pentru vară

• Pentru a inlatura incordarea si oboseala, adauga 2-4 picaturi de ulei de lavanda in baia calda pentru picioare.

• Nimic nu e mai relaxant decat un masaj. Stimuleaza terminatiile nervoase din talpi si vei elibera, astfel, tensiunea din intregul corp. Iata ce trebuie sa faci:

1. Asaza o mana pe laba piciorului si alta pe glezna, cu degetele indreptate spre interior. Apasa spre glezna, apoi tine degetele desfacute in jurul gleznei si maseaza prin alunecare de-a lungul talpii. Repeta de mai multe ori.

2. Tinand mainile caus, in jurul degetelor, apasa cu degetele mari, in miscari circulare, masand constant de-a lungul santului dintre tendoane, de la baza degetelor spre golurile dintre ele.

3. Tine cu o mana laba piciorului, iar cu cealalta, roteste degetul in articulatia proprie (fara sa-l fortezi) si misca-l in zig-zag la varf. Apoi, trage pe rand de fiecare deget, de la baza catre varf, strangandu-l inainte de a-i da drumul.

4. Cu degetele mari, maseaza talpa si partile laterale ale calcaiului si gleznei. Foloseste miscari circulare, mici, si mareste apasarea pe masura ce continui, pentru a indeparta tensiunea din scobitura piciorului.

5. Prinde calcaiul cu o mana, pentru a-l sustine, apoi roteste articulatia gleznei de trei ori, in fiecare directie. Misca apoi laba piciorului in sus si in jos, pentru a destinde ligamentele.

6. Cu varfurile degetelor, maseaza usor talpa si bolta piciorului, spre varfurile degetelor; repeta aceasta miscare de cateva ori.

Citeşte şi Sfaturi de la un specialist pentru a avea picioare fabuloase

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsele Kaufland care sunt la reducere până la jumătatea lui august. Se vor vinde ca pâinea caldă în acest weekend. Retailerul german are oferte de top la mezeluri, lactate și brânzeturi, carne, conserve, bere și vin
Capital.ro
Mașini interzise din 10 august. Șoferii români, avertizați. Intră în vigoare la ora 09:00
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
VESTE BUNĂ pentru pensionari! Anunțul făcut de ministrul Finanțelor
Adevarul
Scandalul din Coaliție ia amploare. Liberalii cer capul lui Rafila, „ministrul de coasa”, iar PSD sare la gâtul „poznașului din slujba țării”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Dispare un îndrăgit post TV. Mulți copii se uitau la el
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Raluca Bădulescu, de azi pe Onlyfans! WOWbiz îți arată IMAGINI în EXCLUSIVITATE cu Regina Regească în plină acțiune!
Cancan.ro
Cum arată acum Andrei Găluț, solistul de la Goodbye To Gravity, la aproape 9 ani de la incendiul din #Colectiv. ATENȚIE! Imagine cu impact emoțional: artistul și-a expus pielea cicatrizată
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Pensiile vor fi recalculate în funcție de salariul mediu brut din ultimele decenii! Cine sunt pensionarii pe care îi va afecta acest mod de calcul
Capital.ro
Doliu în Biserica Ortodoxă Română. A murit unul dintre cei mai mari preoți români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Donald Trump creează confuzie confundând două personalități din California
MediaFlux
Joe Biden NU renunță. O PROVOACĂ pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!