Veste bună pentru posesorii de card Revolut din România, suma medie a ajuns la 1.855 de euro

Un studiu Revolut recent ne arată cum investesc tinerii din Europa, acum când Generația Z a ajuns la vârsta la care își gestionează singură viața financiară. 21% dintre reprezentanții Generației Z din România au spus că nu investesc, comparativ cu 38% în rândul respondenților din generațiile mai mature, X sau Boomers (peste 55 ani)
Filip Stan
12 sept. 2024, 14:34
Veste bună pentru posesorii de card Revolut din România, suma medie a ajuns la 1.855 de euro

Studiu Revolut. În Europa, interesul tinerilor față de investiții a cunoscut o creștere importantă, în condițiile în care Gen Z este generația care începe să investească de la cea mai fragedă vârstă, comparativ cu generațiile anterioare. Datele interne ale Revolut, fintech-ul global cu peste 45 de milioane de clienți la nivel global, dezvăluie preferințele tinerilor investitori individuali, în România și în Europa. Produsele investiționale oferite de Revolut clienților săi din Spațiul Economic European (SEE) fac parte din portofoliul propus de Revolut Securities Europe UAB (Revolut).

Un studiu recent reprezentativ pentru populația adultă din România, realizat de Dynata, a arătat că doar 21% dintre respondenții din Generația Z spun că nu investesc, în timp ce procentul crește la 38% pentru segmentele de vârstă peste 55 de ani, în rândul generației X și Boomers. În plus, investitorii individuali din Generația Z sunt și cei mai deschiși să investească în instrumente cu risc mai ridicat (28% dintre respondenți). Doar 6% dintre respondenții peste 55 de ani se declară dispuși să investească în soluții mai riscante.

Modificări de ultimă oră pentru clienții Revolut! Ce comision va trebui să plătească românii pentru orice schimb valutar sau extragere de la bancomat

Potrivit aceluiași studiu, toate generațiile recunosc că aleg partenerul pentru investițiile personale în funcție de transparența comisioanelor și cuantumul taxelor de achitat (54% dintre respondenții de 18-24 de ani și 50% dintre respondenții de peste 55 de ani). Un alt criteriu foarte important atât pentru GenZ, cât și pentru investitorii de peste 55 de ani este reprezentat de renumele și încrederea în furnizorul de astfel de servicii, cu 25% pentru prima categorie de respondenți și 39% pentru investitorii mai maturi.

Tinerii investitori de 18-34 de ani reprezintă 60% din totalul utilizatorilor români care folosesc Revolut pentru a investi, ușor sub media la nivelul UE, care este de 62%. Cei mai mulți investitori din GenZ sunt înregistrați în Belgia (72%), Olanda (70%) și Italia (69%). 1 din 4 clienți europeni care au investit prin Revolut, în prima jumătate a anului 2024, declarau că sunt nou-intrați în lumea investițiilor.

Potrivit datelor Revolut, cea mai mare parte a investițiilor făcute de GenZ, raportat la totalitatea investițiilor pentru această categorie de vârstă, merge către obligațiuni (45%). Investițiile în Fonduri Flexibile de Investiții (Money Market Funds) se află pe poziția a doua cu 36%, urmate de tranzacționarea de acțiuni europene sau americane (12%) și ETF-uri europene cu 7%. Portofoliul mediu la nivelul unui utilizator Revolut din România este de €1.855, cei mai tineri (18-24 de ani) începând cu portofolii mai mici, €275 în medie, în timp ce utilizatorii de peste 35 ani au portofolii de peste €3.600, în medie/ utilizator (date pentru sem. I 2024).

Anunţ de ultimă oră pentru posesorii de card Revolut, este vorba de suma de 1910 lei

Dacă ne uităm la cele mai tranzacționate titluri, în iulie 2024, în rândul investitorilor de 18-34 de ani, titlurile americane preferate au fost cele ale gigantului tech Nvidia, atât la vânzare, cât și la cumpărare. Pe bursele europene, aceeași categorie de investitori a preferat titlurile companiei germane Varta AG (cumpărare și vânzare), în timp ce la secțiunea ETF-uri, preferința acestui segment de investitori a mers către Vanguard S&P 500 UCITS.

„Interesul crescut al tinerilor față de investiții, fără precedent, până acum, arată o schimbare importantă a peisajului financiar. Această generație este mult mai interesată de investiții și este dornică să învețe să-și gestioneze banii. Revolut propune un instrument ușor de folosit care contribuie atât la creșterea încrederii, cât și a nivelului de cunoștințe în acest domeniu, prin intermediul lecțiilor despre investiții și al testelor asociate acestor conținuturi educative, dar și cu ajutorul informațiilor despre performanțele companiilor”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading la Revolut pentru Spațiul Economic European (EEA).

„Pentru persoanele care au puțin timp sau o experiență limitată în gestionarea investițiilor, serviciile Revolut de tipul Consultantului – Robo joacă de asemenea un rol important în crearea unui portofoliu și în administrarea acestuia, ținând cont de situația financiară a clienților și de scopurile lor. Și noi suntem curioși să vedem cum va evolua această generație de tineri investitori și suntem gata să îi acompaniem în această experiență”, a adăugat el.

Revolut le oferă clienților din SEE posibilitatea de a investi în peste 3.000 de active financiare (titluri tranzacționate pe bursele europene și americane, ETF-uri, obligațiuni corporate și guvernamentale, fonduri de piață monetară – MMF-uri), direct în aplicație. Investițiile în acțiuni și ETF-uri sunt necomisionate, în funcție de tipul de plan Revolut deținut de client. Se aplică taxe.

Compania a introdus, de asemenea, Trading Pro – un abonament cu plată care oferă, printre alte beneficii, acces la comisioane mai mici și limite mai mari ale comenzilor, dar și funcții de analiză suplimentare. Pentru investitori aflați la început de drum, Revolut oferă serviciul său Consultantul Robo, care este cel mai avantajos pentru clienții cu o experiență limitată sau începători sau care nu au timp să facă cercetări ample și să tranzacționeze în mod activ.
Serviciile de investiții pentru clienții din SEE sunt oferite de Revolut Securities Europe UAB (“Revolut”), o companie de investiții autorizată și reglementată de Banca Lituaniei. La fel ca în cazul oricărei investiții, acesta este un capital expus riscului. Performanțele anterioare și randamentul afișat în aplicație sunt exprimate în valori brute și nu reprezintă un indicator al viitoarelor câștiguri. Valoarea investițiilor poate fluctua, poate crește sau scădea, iar clienții ar putea primi mai puțini bani decât valoarea inițială a investiției sau pot pierde în integralitate suma investită. De asemenea, fluctuațiile cursului valutar pot influența câștigurile aduse de investiția inițială. Clienții trebuie să se documenteze în legătură cu riscurile relevante din Informarea privind riscurile, disponibilă pe site-ul Revolut, înainte de a lua orice decizie de investiție, și se pot informa despre riscurile specifice produselor de tranzacționare pe site-ul www.revolut.com (Termeni și condiții, Întrebări frecvente, și Descrierea riscului).

● Studiul privind comportamentul investițional al europenilor a fost realizat de Dynata, pe un eșantion de 15.000 de respondenți, reprezentativ pentru populația adultă din 15 țări (Italia, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Elveția, România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Lituania, Grecia, Cehia, Croația, Slovacia), inclusiv 1.000 de români (martie 2024).
● Datele interne au fost analizate în formă agregată și anonimizată, pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2024.

 

Spynews
Cum arată părul natural al Biancăi Drăgușanu. Multe femei și-ar dori să îl aibă așa fără niciun efort | FOTO
Bzi.ro
Fiica Iuliei Albu a făcut furori în prima zi de școală! Cum a venit îmbrăcată tânăra
Fanatik.ro
Ei sunt cei care stau la curte și care trebuie să fie atenți! Este o regulă nouă și legea impune un număr clar de ghivece cu flori care se pot pune în fața casei
Capital.ro
Ungurii încalcă legea. VERDICT pentru Ungaria de la UE
Playtech.ro
Îți aduci aminte de Aylin Cadîr din trupa Pops? Cum arată la 20 de ani de la lansarea în muzică
DailyBusiness
România înfruntă UE. Burduja cere compensații urgente pentru prețurile exorbitante la energie!
Adevarul
Analiza primului interviu comun al șefilor CIA și MI6. De ce sunt atât de optimiști cu privire la victoria Ucrainei?
Spynews
Nuntă în familia lui Sorinel Copilul de Aur! Fratele lui, Adi de Adi, s-a căsătorit. Imagini de la eveniment / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu recunoaște că a înșelat-o pe Anda Călin. Cum a convins-o să îl ierte: "Nu pot trăi fără ea"
Evz.ro
Ziua cea mai așteptată de pensionari. Mulți vor plânge amar
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mesaje avea Ana-Maria de la Gabriel Vasiliu! Ce o încuraja pe propria soție să facă în Olanda
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 12 septembrie 2024: Ce valoare au azi moneda euro și dolarul american
Capital.ro
Rusia avertizează: Suntem gata să folosim arme nucleare
StirileBZI
Luxemburgul caută muncitori români. În anumite domenii, salariul este de 6.000 de euro pe lună.
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
Peste 30 de ţări doresc aderarea la BRICS, anunţă Vladimir Putin
MediaFlux
AU INTRAT BANII pe CARD! Decizie pentru SENIORI! Vești bune!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...