PORTUGALIA – FRANŢA 1-0, surpriză URIAŞĂ în FINALA EURO 2016

Naționala Portugaliei a câștigat pentru prima dată în istorie Campionatul European chiar împotriva țării gazdă, Franța, scor 1-0 după prelungiri.
Filip Stan
10 iul. 2016, 17:05
PORTUGALIA - FRANŢA 1-0, surpriză URIAŞĂ în FINALA EURO 2016

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT PRO TV, FINALA EURO 2016: După 50 de meciuri a mai rămas unul singur de jucat la Campionatul European. Cel mai important. Finala! Portugalia va întîlni ţara gazdă, Franţa, la Paris, pe ”Stade de France”.  

FRANTA – PORTUGALIA 0-1

Min. 110: GOOOOOOOOOOOOOOOL Portugalia, Eder deschide scorul cu un şut plasat

Min. 108: 1-1 la bare, TRANSERSALA îi salvează pe francezi

Min. 103: Ocazie mare Portugalia, Edel reia periculos cu capul în finalul primei reprize de prelungiri.

Meci echilibrat în prelungiri, fără ocazii importante, fragmentat de multe faulturi

Min. 91: Gignac loveste BARA IN PRELUNGIRI! Ghinion pentru Franţa!

Min. 84: Sissoko îl remarcă din nou pe Rui Patricio.

Min. 80: Faza se mută la cealaltă poartă, dublă paradă Hugo Lloris, meciul se îndreaptă spre prelungiri.

Min. 75: Rui Patricio îşi salvează iar echipa la şutul lui Giroud

Min. 66: Griezman, singur la 6 m, reia cu capul peste poartă, cea mai mare ocazie a meciului.

Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene, duminică seară, pentru a dispersa zeci de persoane care încercau să forţeze intrarea în fanzonul din Paris care era deja plin, informează L’Equipe.

Min. 45: Portugalia – Franţa 0-0 la pauză

Min. 34: Sissoko, aproape de deschiderea scorului, Rui Patricio este din nou salvator

Min. 25, Lovitură pentru Portugalia, Cristiano Ronaldo – accidentat – înlocuit cu Quaresma.

Min.10: Griezman, lovitură periculoasă cu capul, portarul resinge greu în corner.

Min.1: Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) se aşteaptă la o audienţă globală de 300 de milioane de telespectatori la finala Campionatului European din Franţa, dintre Franţa şi Portugalia, ce va avea loc duminică, de la ora 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis.

UPDATE: Hotelul în care a fost cazată delegaţia echipei naţionale a Franţei a fost evacuat cu doar câteva ore înaintea finalei EURO 2016 după ce poliţiştii au găsit un pachet suspect în vecinătatea clădirii. Toată zona a fost imediat evacuată, iar forţele de ordine au detonat controlat pachetul suspect.

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT PRO TV, FINALA EURO 2016: Va fi și o înfruntare a super-vedetelor Cristano Ronaldo și Antoine Griezmann. Ulimul dintrei ei este golgheterul competiției cu 6 goluri marcate! Banii vor avea și ei un rol extrem de important. Cine cîștigă finala ia 3.000.000 de euro. Această sumă se adaugă la ”agoniseala” finalistelor, care nu este deloc mică: 45.500.000 de milioane de euro!

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT PRO TV, FINALA EURO 2016. Echipe probabile

Portugalia, 4-1-3-2: Rui Patricio – Cedric Soares, Jose Fonte, Pepe, Raphael Guerreiro – William Carvalho – Joao Mario, Renato Sanches, Adrien Silva – Nani, Cristiano Ronaldo; antrenor: Fernando Santos

Franta, 4-2-3-1: Hugo Lloris – Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Samuel Umtiti, Patrice Evra – Blaise Matuidi, Paul Pogba – Antoine Griezmann, Moussa Sissoko, Dimitri Payet – Olivier Giroud; antrenor: Didier Deschamps

 

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT PRO TV, FINALA EURO 2016: Cristiano Ronaldo, starul si capitanul selectionatei Portugaliei, considera ca reprezentativa Frantei este favorita finalei EURO 2016, programata duminica seara pe Stade de France, insa crede ca nationala lusitana este capabila sa cucereasca trofeul. „Franta are o echipa fantastica, joaca bine. Din punctul meu de vedere, Franta ese favorita deoarece joaca acasa, ceea ce constituie un mare avantaj. Insa nimeni nu ne-a invins inca la acest turneu si va fi un meci complicat pentru ambele echipe”, a declarat Cristiano Ronaldo pentru site-ul UEFA.

Atacantul Portugaliei si al echipei spaniole Real Madrid a recunoscut ca ar fi o performanta extraordinara sa castige un titlu cu nationala tarii sale. „Am fi extraordinar sa castig un titlu cu echipa nationala. Cred ca este posibil, la fel si coechipierii mei, ca si intreaga tara si toti portughezii de aici, din Franta. Trebuie sa fim pozitivi deoarece eu cred ca duminica va fi prima oara cand Portugalia va castiga un trofeu important”, a adaugat capitanul lusitan.

Cristiano Ronaldo a invitat-o la finala din Franta pe vaduva lui Stefano Borgonovo, fost fotbalist care a decedat in 2013 dupa ce a suferit cinci ani de scleroza laterala amiotrofica, informeaza Le Parisien. Ronaldo si agentul sau Jorge Mendes sunt foarte activi in lupta impotriva slerozei laterale amiotrofice. „Cristiano si Jorge au fost mereu foarte apropiati de familia mea si le sunt recunoscatoare ca isi amintesc in continuare de sotul meu si ne sustin in lupta impotriva sclerozei laterale amiotrofice”, a declarat Chantal Morgonovo intr-un comunicat dat publicitatii de fundatia Borgonovo.

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT PRO TV, FINALA EURO 2016: Declaratiile celor doi antrenori

Selectionerul Portugaliei, Fernando Santos, si antrenorul echipei Frantei, Didier Deschamps, s-au declarat increzatori inaintea finalei Euro-2016.

Fernando Santos„Am spus dinainte ca obiectivul nostru este sa jucam finala si sa o castigam. Suntem increzatori, pentru ca vrem sa ii facem fericiti pe portughezi. Vrem sa le dam un motiv de bucurie. Nu cred ca are sens sa vorbim despre echipa Frantei. Toata lumea o cunoaste foarte bine. Am spus inca de la inceput ca exista trei favorite la aceasta competitie: Franta, Spania si Germania. Si mai erau alte candidate, inclusiv Portugalia, care poate chiar sa castige trofeul. Daca ar trebui sa fim atenti la individualitati, ne-am face griji in legatura cu toti jucatorii. Ar trebui sa spun numele fiecarui jucator din echipa Frantei. Franta are jucatori celebri, de calitate, care evolueaza la echipe mari din intreaga lume. Fiecare poate face diferenta, dar si Portugalia are o echipa puternica, cu jucatori care pot face diferenta”.

Didier Deschamps„Avem oportunitatea de a deveni campioni europeni. Jucatorii stiu ca este un privilegiu faptul ca joaca finala Euro-2016 acasa, la Paris. Nu am avut sansa sa lucram la tactica de la semifinala, dar sunt increzator ca jucatorii mei vor fi pregatiti pentru acest meci urias. Titlul obtinut de mine in 2000 apartine trecutului. Aceasta este povestea lor (a jucatorilor). Eu fac parte din poveste, bineinteles, pentru ca sunt antrenorul. Faptul ca am castigat trofee majore ca jucator ma ajuta, dar eu nu vorbesc niciodata despre trecut. Echipa Portugaliei are multa calitate si nu a ajuns intamplator in finala. La fel ca noi, portughezii au fost criticati la inceputul turneului. La fel ca noi, au ajuns in finala. Sunt o echipa experimentata, care isi poate modifica sistemul in functie de adversari”.

 

 

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT PRO TV, FINALA EURO 2016:Prezentarea meciului:

Franta a reusit sa ajunga in finala dupa ce a castigat grupa A, in care s-a aflat si codasa Romania, cu sapte puncte. In optimi, a intors dupa pauza scorul cu Irlanda si a invins cu 2-1. In fazele urmatoare a avut, paradoxal, cele mai usoare jocuri: victorie cu 5-2 in sferturi, cu Islanda, si succes cu 2-0 in fata Germaniei, dupa dubla lui Griezmann.

De cealalta parte, pentru portughezi fiecare meci a fost un chin. Dupa trei egaluri in grupe si un modest loc 3, in optimi au invins Croatia gratie unui gol marcat de Quaresma in minutul 118. In faza urmatoare, nationala lui Ronaldo a trecut de Polonia la penaltyuri, dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost de 1-1. Pentru ei, cel mai usor meci a fost semifinala cu Tara Galilor, incheiata cu 2-0, dupa golurile lui Ronaldo si Nani.

Franta tinteste o tripleta ca tara gazda, dupa ce a castigat titlul european in 1984 si cel mondial in 1998. ”Les Bleus” ai mai castigat o data EURO in 2000, cand competitia a fost organizata de Belgia si Olanda, si mai au o finala pierduta la Cupa Mondiala din 2006.

De partea cealalta, Portugalia vrea laurii europeni, dupa ce a mai jucat o finala in 2004, pe teren propriu, pierzand surprinzator in fata Greciei.

Francezii au ascendentul confruntarilor anterioare cu Portugalia, pe care au invins-o la turnee finale de trei ori: in semifinalele EURO 1984, la Marsilia, cu 3-2 dupa prelungiri, in semifinalele EURO 2000, la Bruxelles, cu 2-1 dupa prelungiri, si in semifinalele Cupei Mondiale din 2006, la Munchen, cu 1-0.

”Les Bleus” conduc la bilantul direct, cu 18 victorii, un egal si 5 esecuri, golaverajul fiind de 49-28.

Franta a castigat ultimele zece meciuri cu Portugalia, cel mai recent fiind un amical sustinut in 2015 la Lisabona, cand unicul gol a fost marcat de Mathieu Valbuena. Ultima victorie lusitana dateaza din aprilie 1975, cand Portugalia se impunea cu 2-0 pe Parc des Princes, prin golurile reusite de Nené si Marinho.

”Les Bleus” sunt neinvinsi de zece meciuri (noua victorii, un egal)

Meciul de pe Stade de France se anunta a fi si un duel intre vedetele Cristiano Ronaldo si Antoine Griezmann. Ronaldo, invingator in fata francezului in finala Ligii Campionilor (Real Madrid – Atletico, finala decisa la loviturile de departajare), a reusit la EURO 2016 sa devina primul jucator care marcheaza la patru editii ale EURO si sa egaleze recordul detinut de francezul Michel Platini de 9 goluri marcate la turneele finale ale competitiei europene. Griezmann, dupa un debut modest in fata Romaniei, a avut evolutii excelente si a marcat nu mai putin de sase goluri (medie de un gol pe meci), fiind ca si castigator al titlului de golgheter la EURO 2016.

Un amanunt interesant este faptul ca nu mai putin de trei jucatori din lotul Portugaliei s-au nascut in Franta: portarul Anthony Lopes (Givors), mijlocasul Adrien Silva (Angouleme) si fundasul Raphael Guerreiro (Le Blanc-Mesnil).

Finala EURO 2016 va fi arbitrata de englezul Mark Clattenburg. Considerat cel mai bun „cavaler al fluierului” european in acest sezon, Mark Clattenburg (41 ani) a condus finala Ligii Campionilor, castigata de Real Madrid in fata rivalilor de la Atletico Madrid, in luna mai.

Mark Clattenburg devine, astfel, al doilea arbitru care conduce in acelasi an finala Ligii Campionilor si pe cea a Campionatului European, dupa portughezul Pedro Proenca, in 2012.

Fost electrician, Mark Clattenburg, arbitru international din 2007, a condus deja trei meciuri la debutul EURO 2016: Belgia – Italia (0-2) si Cehia – Croatia (2-2), din primul tur, precum si Elvetia – Polonia (4-5 la loviturile de departajare), din optimile de finala.

 

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT PRO TV, FINALA EURO 2016: Premiile totale ale Campionatului European sînt în valoare de 301.000.000 de euro. Această sumă este împărțită între cele 24 de formații, în funcție de performanțele lor. Suma a crescut extrem de mult față de precedenta ediție, cînd UEFA a acordat 217.000.000 de euro. Nici o echipă n-a obținut maximum pînă acum.

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE STREAMING ONLINE DOLCE SPORT PRO TV, FINALA EURO 2016: Dacă echipa care cîștigă Euro 2016 ar fi avut numai victorii pe linie, putea pleca acasă cu 27.000.000 de euro! Spre exemplu, Portugalia a încasat pînă în prezent 22.500.000 euro! Mai poate lua încă 3.000.000 de euro dacă va cîștiga finala! Asta înseamnă că poate ajunge la un total de 25.500.000 euro. Celalată finalistă, Franţa, a încasat 23.000.000 de euro. Astfel poate ajunge la 26.000.000 în cazul în care cîştigă trofeul european.

 Total: 301.000.000  €
Fiecare participantă ia 8.000.000 €
La victorie în grupe se ia 1.000.000 €
La remiză în grupe se iau 500.000 €
Fiecare echipă care ajunge în optimi ia 1.500.000 €
Fiecare echipă care ajunge în sferturi ia 2.500.000 €
Echipele care ajung în semifinale încasează cîte 4.000.000 €
Finalistele iau cîte 5.000.000 €
Cîștigătoarea ia 3.000.000 € 

EURO 2016 FINALA

PORTUGALIA – FRANŢA (duminică, 10 iulie, ora 22:00, Paris, St. Denis) Pro TV şi Dolce Sport


EURO 2016 SEMIFINALE 

PORTUGALIA – Ţara Galilor 2-0 (0-0)

Cristiano Ronaldo 50, Nani 53

Germania – FRANŢA 0-2 (0-1)

Griezmann 45+2p, 72


EURO 2016 SFERTURI DE FINALĂ

Polonia – PORTUGALIA 1-1 (1-0, 1-1, 1-1), 3-5 la penalty-uri

Lewandowski 2 / R. Sanches 33

ŢARA GALILOR – Belgia 3-1 (1-1)

A. Williams 31, Robson-Kanu 55, Vokes 86 / Nainggolan 12

GERMANIA – Italia1-1 (0-0, 1-1, 1-1), 6-5 la penalty-uri

Ozil 66 / Bonucci 78p

FRANŢA – Islanda 5-2 (4-0)

Giroud 12, 59, Pogba 20, Payet 43, Griezmann 45 / Sigthorsson 56, Bjarnason 84



EURO 2016 OPTIMI DE FINALĂ

Elveţia – POLONIA 1-1 (0-1, 1-1, 1-1), 4-5 d.l.d.

Shaqiri 82 / Blaszczykowski 39

ŢARA GALILOR – Irlanda de Nord 1-0 (0-0)

McAuley 75a

Croaţia – PORTUGALIA 0-1 (0-0, 0-0)

Quaresma 117

FRANŢA – Irlanda 2-1 (0-1)

Griezmann 61, 63 / Brady 2p

GERMANIA – Slovacia 3-0 (2-0)

Boateng 8, Gomez 43, Draxler 63

Ungaria – BELGIA 0-4 (0-1)

Alderweireld 10, Batshuayi 78, E. Hazard 80, Carrasco 90

ITALIA – Spania 2-0 (1-0)

Chiellini 33, Pelle, 90+2

Anglia – ISLANDA 1-2 (1-2)

Rooney 4p / R. Sigurdsson 6, K. Sigthorsson 19


FAZA GRUPELOR

EURO 2016. GRUPA A

Franţa – România 2-1 (0-0)

Giroud 57, Payet 89 / B. Stancu 65p

Albania – Elveţia 0-1 (0-1)

Schar 5

România – Elveţia 1-1 (1-0)

B. Stancu 19p / Mehmedi 56

Franţa – Albania 2-0 (0-0)

Griezmann 90, Payet 90+5

România – Albania 0-1 (0-1)

Sadiku 43

Franţa – Elveţia 0-0

CLASAMENT

 

EURO 2016. GRUPA B

Ţara Galilor – Slovacia 2-1 (1-0)

Bale 10, Robson-Kanu 81/ Duda 61

Anglia – Rusia 1-1 (0-0)

Dier 73 / V. Berezuţki 90+2

Rusia – Slovacia 1-2 (0-1)

Glushakov 80 / Weiss 32, Hamsik 45

Anglia – Ţara Galilor 2-1 (0-1)

Vardy 56, Sturridge 90 / Bale 42 

Slovacia – Anglia 0-0

Rusia – Ţara Galilor 0-3 (0-2)

Ramsey 12, Taylor 20, Bale 67

CLASAMENT


EURO 2016. GRUPA C

Polonia – Irlanda de Nord 1-0 (0-0)

Milik 51

Germania – Ucraina 2-0 (1-0)

Mustafi 19, Schweinsteiger 90

Ucraina – Irlanda de Nord 0-2 (0-0)

McAuley 49, McGinn 90+6

Germania – Polonia 0-0

Irlanda de Nord – Germania 0-1 (0-1)

Gomez 30

Ucraina – Polonia 0-1 (0-0)

Blaszczykowski 54

CLASAMENT

 

EURO 2016. GRUPA D

Turcia – Croaţia 0-1 (0-1)

Modric 41

Spania – Cehia 1-0 (0-0)

Pique 87

Cehia – Croaţia 2-2 (0-1)

Skoda 76, Necid 90+3p / Perisic 37, Rakitic 59

Spania – Turcia 3-0 (2-0)

Morata 34, 48, Nolito 35

Croaţia – Spania 2-1 (0-1)

Kalinic 45, Perisic 87 / Morata 7

Cehia – Turcia 0-2 (0-1)

Burak Ylmaz 10, Ozan Tufan 65

CLASAMENT

 

EURO 2016. GRUPA E

Irlanda – Suedia 1-1 (0-0)

Hoolahan 48 / Clark 71a

Belgia – Italia 0-2 (0-1)

Giaccherini 32, Pelle 90+3

Italia – Suedia 1-0 (0-0)

Eder 88

Belgia – Irlanda 3-0 (0-0)

Lukaku 48, 70, Witsel 61

Suedia – Belgia 0-1 (0-0)

Nainggolan 84

Italia – Irlanda 0-1 (0-0)

R. Brady 85

CLASAMENT


EURO 2016. GRUPA F

Austria – Ungaria 0-2 (0-0)

Szalai 63, Srieber 87

Portugalia – Islanda 1-1 (1-0)

Nani 31 / B. Bjornason 50

Islanda – Ungaria 1-1 (1-0)

G. Sigurdsson 40p / B. Saevarsson 88a

Portugalia – Austria 0-0

Ungaria – Portugalia 3-3 (1-1)

Gera 19, Dzsudzsak 47, 55 / Nani 42, Ronaldo 50, 62

Islanda – Austria 2-1 (1-0)

Bodvarsson 18, Traustason 90+4 / Schopf 60

CLASAMENT

DailyBusiness
Românii din Diaspora vor avea weekend întreg pentru a-și decide viitorul! Cum se vor desfășura alegerile parlamentare
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Este despărțirea anului în show-bizz-ul românesc! Cântărețul și-a găsit deja altă iubită!
Fanatik.ro
Calendar ortodox 2 octombrie 2024. Cine a fost Sf. Ciprian şi la ce foloseşte acatistul lui
Capital.ro
Doliu în televiziune. A murit un prezentator celebru: A fost un prieten feroce
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
Tortul de ciocolată al Reginei Maria. Rețeta desertului regal
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Un bărbat a fost atacat de urs în plină zi, în județul Suceava! În ce stare se află victima, după atacul violent
Cancan.ro
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu a 'moștenit' averea unui baron celebru
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România schimbă banii. Anunț oficial BNR despre trecerea la Euro
StirileBZI
Cea mai mare pensie din România depășește 100.000 de lei lunar! A muncit doar 18 ani cu carte de muncă!
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Dezbatere între candidații la vicepreședinție: Walz și Vance se confruntă pe teme fierbinți
MediaFlux
A început RĂZBOIUL! BOMBARDAMENTE INTENSE azi-noapte!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov