Posibil model şi pentru România! Indonezia oferă găini rezidenţilor pentru a-i încuraja să se vaccineze VIDEO

Indonezia oferă găini populației rurale mai în vârstă, pentru a-i încuraja pe cetățeni să se vaccineze. România a avut o campanie la fel de inedită, când a oferit mici la Obor, celor care se imunizează.
Ruxandra Rădulescu
17 iun. 2021, 11:00
Posibil model şi pentru România! Indonezia oferă găini rezidenţilor pentru a-i  încuraja să se vaccineze VIDEO

Indonezia a demarat un proiect de suținere a vaccinării prin care oferă găini populației rurale din Cianjur, pentru a-i încuraja pe oamenii trecuți de 45 de ani să se vaccineze. Potrivit autorităților, persoanele în vârstă au fost foarte reticente în ceea ce privește imunizarea împotriva Covid-19, astfel acest plan de încurajare a vaccinării e menit să crească procentul celor care s-au vaccinat.

Din cauza lipsei de informație și a știrilor false, bătrânii din Indonezia au evitat să-și facă vaccinul împotriva Covod-19, convinși că le-ar afecta grav sănătatea și că a putea să le provoace moartea.

Programul, prin care cetățenii cu vârste de peste 45 de ani primesc o găină pentru a se vaccina, a fost demarat în urmă cu o lună. Rezuultatele nu au întârziat să apară, iar numărul persoanelor care se vaccinează într-o singură zi în comuna Cianjur a crescut de la 25 de persoane la 250 de persoane.

În cadrul acestui proiect de încurajare a imunizării, autoritățile au oferit până acum 500 de găini, iar numărul persoanelor care s-au vaccinat a crescut considerabil.

„Am mers din ușă în ușă ca să le explicăm oamenilor despre beneficiile vaccinării și să-i determinăm să renunțe la frici și la prejudecți în legătură cu imunizarea.”, au declarat autoritățile.

Personalul medical ajută la distribuirea vaccinului și se asigură că oamenii au parte de vaccinare pe loc, în condiții optime.

„Nu eram sigură dacă aveam nevoie de vaccin, dar acum, după ce au adus găina, sunt gata să mă vaccinez. Mulțumesc, sunt fericită”, a mărturisit o doamnă în vârstă, conform CNN.

Indonezia susține vaccinarea cu găini, România oferă mici

Românii nu au fost mai puțin inventivi în ceea ce privește încurajarea populației să se vaccineze. Recent, primarul sectorulului 2, Radu Mihaiu, a inițiat o campanie de imunizare prin care românii care se vaccinează primesc o porție de mici cu de toate, la Piața Obor. Programul a avut un real succes, mai ales pentru că centrul de vaccinare a fost amplasat într-o zonă extrem de circulată și mult mai accesibilă persoanelor în vârstă.

Cu siguranță, România este familiarizată cu astfel de practici de „încurajare” a cetățenilor, mai ales atunci când este vorba de alegeri locale. Nu putem uita campania PSD de acum câțiva ani când bucureștenilor li s-a oferit o varză murată pentru a merge la vot și a susține pe candidatul Partidului Social Democrat.

Până la acest moment România încă nu și-a atins ținta cu privire la numărul de persoane vaccinate, așa că autoritățile ar putea continua tradiția „încurajării” populației, cu un tacâm de pui dacă nu cu o găină sănătoasă de țară. Măcar de data aceasta „obiceiul” ar viza o cauza nobilă, și anume imunizarea împotriva unui virus care a declanșat o epidemie globală.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Stațiunea de la mare în care, în plin sezon, sunt utilaje pe plajă. Turiștii sunt dezamăgiți: „Nu aș recomanda”
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Invazie de alge pe litoralul românesc
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?