Platforma permite depunerea aplicațiilor online pentru posturi din domenii precum logistică, servicii poștale, IT și management, fiind o inițiativă care urmărește alinierea companiei la standardele celor mai performante organizații internaționale, conform comunicatului Poştei Române.
„Procesul de recrutare devine unul transparent, echitabil și profesionist, urmând modelul celor mai performante companii din lume. Recrutare.posta-romana.ro este ușor accesibilă și permite depunerea aplicațiilor online pentru posturi disponibile în întreaga țară, oferind informații complete despre cerințele fiecărui rol, responsabilitățile și beneficiile asociate”, se arată în comunicatul transmis de Poșta Română.
În plus, compania a extins publicarea anunțurilor de angajare și pe platforme cunoscute precum OLX, BestJobs, LinkedIn și Facebook, pentru a asigura o vizibilitate mai mare și a atrage un număr cât mai mare de candidați. În prima lună de funcționare a platformei, decembrie 2024, peste 500 de persoane și-au depus aplicațiile, semn că noua strategie are potențial să genereze rezultate semnificative.
Totuși, în paralel cu modernizarea procesului de recrutare, Poșta Română se confruntă cu o etapă dificilă de restructurare. Compania va organiza concursuri pentru noi posturi în departamente precum Antifraudă, Vânzări și Training, dar intenționează și să reducă personalul din structurile unde există un excedent.
Angajații sunt obligați să prezinte un raport de activitate până pe 21 ianuarie 2025, conform unei notificări interne. Cei care nu vor respecta această cerință riscă să fie considerați „dispensabili companiei”, atrag atenția oficialii.
Mai mult, pentru cei care nu se regăsesc în noua structură organizațională, compania a anunțat un program de plecări voluntare, însă angajații care refuză această opțiune și nu sunt selectați pentru noile posturi vor fi concediați.
„Toți salariații care nu rămân în cadrul structurilor existente, nu optează pentru plecări voluntare sau nu sunt aleși pentru posturile nou înființate vor fi concediați. Din cauza OUG 156/2024 (Ordonanța trenuleț), e posibil să nu existe nicio sumă compensatorie pentru cei concediați”, este avertismentul transmis de conducerea Poștei Române.