Poșta Română urmează să se transforme radical și își propune să își dezvolte serviciul de curierat și coletărie, prin construirea unei infrastructuri specifice. Astfel, poștașii vor deveni curieri și vor fi în concurență directă cu firme precum GLS, Cargus, DPD, DHL sau Sameday.
Valentin Ștefan, CEO Poșta Română, a anunțat joi, la o conferință privind piața de curierat din România, că este momentul ca Poșta Română să înceapă și livrările în coletărie, arătând că deja au fost construite Hub-uri și echipamente de sortare în acest sens.
„Este timpul să trecem la următorul nivel, şi anume să începem livrări în coletărie, aşa cum se procedează în industrie astăzi. Nu o s-o facem ca o activitate istorică, ci ca un start-up. Putem să începem de la zero, practic, să fie un nou business.
Citește și : Poșta Română face disponibilizări masive. Peste 5.000 de posturi au fost deja desființate
Anul trecut am făcut ceea ce trebuia din punct de vedere administrativ, anul acesta se văd rezultatele. Cu alte cuvinte, încercăm să rezolvăm problema de insert în reţeaua poştală a volumelor. Primul lucru pe care l-am făcut a fost de a construi Hub-uri şi echipamente de sortare”, a declarat acesta.
Șeful de la Poșta Română arată că aceste investiții încheie un capitol de peste o sută de ani în industrie și susține că a început transformarea poștașilor în curieri.
„Deşi avem o reţea generoasă şi oameni foarte muncitori, ei trebuie să fie pregătiţi să accepte tehnologia şi să înţeleagă că meseria de poştaş nu mai există! Se închide un capitol de peste o sută de ani în această industrie. Trebuie să existe curierat de acum încolo, motiv pentru care am început să transformăm poştaşi în curieri. Deocamdată, avem doar 2.000. Ambiţia noastră este să creştem semnificativ peste 2.000”, transmite Valentin Ștefan.
El arată că Poșta Română dorește să creeze, în viitor, o rețea de lockere, care să aibă un rol comercial, adică să genereze profit, atât în zonele urbane, cât și în zonele care nu fac față din punct de vedere comercial.
„Ambiţia noastră cu reţeaua de lockere este să aibă un rol comercial, adică să facem bani, să livrăm coletul şi să existe un profit, pentru că administrăm reţeaua. Vrem să ducem reţeaua de lockere nu doar în zonele urbane care sunt profitabile acum, ci şi în zonele care nu fac faţă din punct de vedere comercial. Reţeaua de lockere a Poştei Române va fi una naţională, nu doar urbană, şi ele vor fi plasate în apropierea oficiilor poştale sau nu neapărat”, mai arată CEO-ul Poșta Română