Poşta Română intră pe piaţa imobiliară. Portalul lansat va oferi o selecție largă de proprietăți disponibile pentru închiriere, iar aproximativ jumătate dintre cele 1.000 de proprietăți neutilizate ale companiei vor fi disponibile pe acest site.
„În Compania Naţională Poşta Română pe partea aceasta de infrastructură imobiliară nu a existat o valorificare la adevăratul potenţial. În companie avem undeva spre 2.000 proprietăţi de diferite valori, clădiri, terenuri, clădiri şi terenuri sau de altă natură, dintre care cam 1.000 sunt utilizate de companie şi 1.000 le avem în circuitul liber. Dintre aceste 1.000 care sunt neutilizate, jumătate încercăm le valorificăm prin acest site. Am înfiinţat o structură specializată în luna martie a anului trecut. Am înfiinţat-o formal în ianuarie, dar a devenit operaţională în luna martie anului trecut şi în anul acesta am reuşit să creştem cu aproximativ 70% veniturile din închirieri şi valorificări de imobiliare”, a declarat Valentin Ştefan.
Citeşte şi: Pensii 2024. Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată
Portalul imobiliar al Poștei Române vine ca răspuns la cerințele pieței și la dorința de a moderniza și valorifica patrimoniul imobiliar al companiei.
„Afacerea real estate la poşta română a avut un impact, să zic aşa, dacă ne gândim la numărul mare de proprietăţi pe care le are în portofoliu Poşta Română, iar banii sunt limitaţi, ca în orice companie, nu poţi să ajungi cu investiţii peste tot. Am încercat să găsim un alt plan pentru aceste spaţii şi anume prin închirerea lor Poşta Română câştigă şi o modernizare în acele spaţii şi rămâne în patrimoniul acestora cu investiţiile în spaţii pentru a le utiliza în circuit sau unde au direcţiile dorite. Mai mult decât atât, noi, prin platforma imobiliară, am încercat să ajungem în faţa publicului şi a clienţilor noştri şi a potenţialilor clienţi să fim mult mai vizibili, mai accesibili”, a declarat Claudiu Ilie, managerul unităţii de afaceri imobiliare din cadrul Poştei Române.
Citeşte şi: Se dau 1.000 de lei de Paște. Banii vor intra în conturi chiar înainte de sărbători
Cu toate acestea, compania se confruntă cu un stereotip legat de prețurile mici sau de „dumping”. Valentin Ștefan a subliniat că Poșta Română este o companie comercială, iar prețurile pentru închirieri sunt stabilite conform pieței.
„Cea mai mare problemă a fost când ne-am lovit de acest stereotip că atunci când un client sau o persoană interesată de spaţiile Poştei Române vine la companie atunci trebuie să fie un chilipir. Şi erau foarte surprinşi posibilii chiriaşi că noi negociam, evident, nu doar preţul pieţei, dar dacă exista interes chiar creştea semnificativ peste preţul pieţei. Şi ne-am lovit de acest stereotip că Poşta Română închiriază la preţuri mici sau la preţuri de dumping. Şi încercăm să schimbăm această percepţie, lumea şi posibilii clienţi să înţeleagă că suntem o companie comercială, trebuie să urmărim profitul şi vorba aceea: frate, frate, dar brânza e pe bani”, a mai afirmat directorul companiei Poşta Română.