„Admite în parte acţiunea. Obligă pârâta să plăteasca reclamantului suma de 50.399,94 lei brut cu titlu de despăgubire pentru revocarea fără justă cauză din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA). Respinge restul pretenţiilor ca nefondate. Obligă pârâta să plătrască reclamantului suma de 2.623,99 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în sedinţă publică vineri,12.07.2013”, se arată pe site-ul instanţei.
Purtătorul de cuvânt al Poştei, Dan Dumitrescu, a declarat că, în termenul legal, compania va formula apel împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, potrivit Mediafax.
Toader a fost preşedinte CA şi director general al Poştei Române până în ianuarie 2009, când a fost revocat de Consiliul de Administraţie al companiei.
La începtul lunii februarie 2009, compania a anunţat înlocuirea lui Toader cu Marius Vatavu, care a condus Poşta până în luna septembrie a acelui an.
„Consiliul de Administraţie al Poştei Române a mandatat astfel o conducere care urmăreşte creşterea profitului, scăderea cheltuielilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru salariaţi”, se arăta într-un comunicat transmis de Poştă la 4 februarie 2009.
În perioada 2009-2012, compania a acumulat pierderi de 532,9 milioane de lei, deşi în fiecare an bugetul a fost construit pe profit.
În noiembrie 2012, Toader a fost condamnat la şase ani de închisoare într-un dosar privind transferul unui teren al Poştei, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
Alături de alte persoane din conducerea Poştei, Toader a fost acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce, în perioada anilor 2005 – 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii companiei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a Imopost Developments, prejudiciul ridicându-se la 8,62 milioane de euro.
Poşta este cel mai mare operator de profil şi are o reţea teritorială de aproximativ 5.600 de oficii poştale.
Acţionarii Companiei Naţionale Poşta Română sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.
În 2012, veniturile companiei au atins 1,26 miliarde de lei, iar pierderile au totalizat 52,06 milioane de lei.
Bugetul Poştei Române pentru acest an prevede venituri totale de 1,26 miliarde de lei şi profit zero.