Postul intermitent ţinut de Oana Roman. Înainte de a încep acest post, ar trebui să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății, pentru că sunt câteva contraindicaţii.
Așa cum spunea, Oana Roman a ales metoda 16/8 care presupune să ții postul în fiecare zi timp de aproximativ 16 ore, cu limitarea ferestrei zilnice în care poți să consumi mâncare la aproximativ 8 ore, scrie Dcmedical.ro.
În fereastra puteți încadra două sau trei, dar după câteva reguli:
– De exemplu, dacă terminați ultima masă la ora 20:00. Nu mai mâncați până a doua zi la prânz, tehnic postind 16 ore în care organismul este obligat să-și consume din „rezervele” depuse sub formă de grăsime.
– Pentru persoanele cărora le este foame dimineața și le place să ia micul dejun, această metodă poate fi greu de adaptat, pentru că un mic dejun luat la 7 înseamnă că, cu o zi înainte, nu mai mănânci nimic după ora 15.00.
– Mulți oameni preferă să mănânce între prânz și ora 20:00, deoarece acest lucru înseamnă că va trebui să postim doar peste noapte și să omitem micul dejun, dar totuși putem mânca un prânz și o cină echilibrate, împreună cu câteva gustări în fereastra de 8 ore.
Citeşte şi: Oana Roman, primele declaraţii după împăcarea cu Marius Elisei: „Nu m-am luat niciodată după părerea altora”
– Alții aleg să mănânce între orele 09:00 și 17:00, ceea ce permite suficient timp pentru un mic dejun sănătos în jurul orei 09:00, un prânz normal în jurul prânzului și o cină ușoară devreme sau o gustare în jurul orei 16:00.
– Dacă vă este foame în cele 16 ore de pauză, puteți doar bea apă, cafea sau ceai.
– În timpul celor 8 ore în care puteți lua masa este foarte important să consumați în primul rând alimente sănătoase. Această metodă nu va funcționa dacă mâncați multe alimente procesate sau un număr excesiv de calorii.
– Completarea cu alimente bogate în nutrienți vă poate ajuta să vă rotunjiți dieta și vă permite să profitați de recompensele pe care acest regim le poate oferi. Încercați să echilibrați fiecare masă cu o bună varietate de alimente cum ar fi:
Fructe: mere, banane, fructe de pădure, portocale, piersici, pere etc.
Legume: Broccoli, conopidă, castraveți, verdeață, roșii etc.
Boabe integrale: Quinoa, orez, ovăz, orz, hrișcă etc.
Grăsimi sănătoase: ulei de măsline, avocado și ulei de cocos
Surse de proteine: Carne, pasăre, pește, leguminoase, ouă, nuci, semințe etc.