Ingrediente pentru chiftele indiene cu ceapă
3 cepe mari
125 g făină de năut
2 căței usturoi
1 linguriță turmeric
½ linguriță boia picantă
Postul Paștelui! Bunătățile pe care bucureștenii le mâncau în urmă cu 150 de ani în această perioadă. Nici nu știau ce este pateul vegetal
sare și piper, după gust
½ lingură praf de copt
120 ml apă
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare chiftele indiene cu ceapă
Tai ceapa felii subțiri și o amesteci într-un bol cu făina de năut, usturoiul mărunțit, condimentele și praful de copt. Adaugi apa, o lingură de ulei, continui să amesteci până când se formează un aluat gros. Nu trebuie să fie prea lichid.
Încălzești uleiul într-o tigaie mare, formezi chiftelele după bunul plac și le prăjești în uleiul încins până când devin aurii și crocante. Le scoți pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Citeşte şi
Reţetă simplă şi gustoasă de ciorbă de burtă de post. Inspirată din rețetele mănăstirești, această ciorbă simplă și gustoasă se potrivește perfect în meniul postului. Mai jos vei găsi o rețetă autentică preparată chiar la mănăstiri, astfel încât gustul final va fi unul cât se poate de delicios.
Ingrediente
500 g ciuperci pleurotus
1/2 țelină
1 păstârnac
3 morcovi
10 căței usturoi
1 ardei kapia
1 ceapă
50 g caju
ulei de măsline
3 gogoșari în oțet
3 litri apă
2 frunze dafin
10 boabe piper negru
Mod de preparare
Pregătirea începe prin curățarea și tăierea ciupercilor pleurotus în felii subțiri, pentru a le da aspectul caracteristic al burtii. Într-o oală cu apă, care a fost adusă la punctul de fierbere, se adaugă frunzele de dafin, boabele de piper negru și puțină sare. Atenție, sarea se adaugă după ce apa a început să fiarbă, pentru a nu îngreuna procesul de fierbere și pentru a economisi energie. Morcovii întregi se pun în oală, urmați de ciuperci, păstârnac și ardei kapia, tăiate în cubulețe. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute.
Citeşte şi: Rețetă de post, gata în doar zece minute! Paste cu ciuperci și usturoi, un preparat gustos și ușor de făcut
Între timp, ceapa se toacă și se călește în puțin ulei de măsline, iar doi dintre morcovi se taie cubulețe și se pun în tigaie pentru a fi sotati. Ceilalți doi morcovi se toacă și se amestecă cu gogoșarii într-un blender, pentru a obține o pastă.
Citeşte şi: Rețetă de salată orientală de post. Se prepară ușor, este foarte sănătoasă, dar și foarte delicioasă
Nucile de caju, înmuiate în prealabil, se transformă într-o pastă fină în blender, împreună cu usturoiul și puțină apă. Această pastă se adaugă în oala de ciorbă pentru a-i oferi consistența și cremozitatea dorită, conferindu-i în același timp o nuanță atrăgătoare. După ce pasta de caju a fost adăugată, se mai lasă ciorba să fiarbă încă 5 minute. Astfel, ciorba capătă culoarea și aroma dorite, iar toate ingredientele se îmbină armonios.