Un tânăr de 17 ani care suferă de „sindromul vârcolacului” a dezvăluit că a fost hărțuit toată viața din cauza afecțiunii sale rare. El a fost numit ,,băiatul maimuță”.
A fost o viață întreagă ținta atacurilor și a bătăilor de joc din cauza aspectului pe care îl are. Dar, în ciuda faptului că a fost agresat, el a vorbit despre viziunea sa pozitivă asupra vieții, spunând că acum visează să devină un Youtuber de succes.
„Vin dintr-o familie normală, tatăl meu este fermier, iar în prezent sunt liceu și învăț în clasa a XII-a. În același timp, îl ajut pe tatăl meu în munca sa de agricultură. Am avut părul ăsta toată viața, părinții mei spun că doctorul m-a bărbierit la naștere, dar nu am observat că era ceva diferit la mine până când aveam în jur de șase sau șapte ani. Atunci am observat prima dată că părul îmi creștea pe tot corpul ca nimeni altcineva pe care îl cunoșteam.De atunci am aflat că am o afecțiune numită hipertricoză. Este rar și din câte știu, doar cincizeci de oameni din lume au fost afectați de acest lucru.Nu există istoric de afecțiuni de creștere a părului în familia mea, eu sunt singurul care are această boală”, a spus adolescentul Lalit conform Dailymail.
Hipertricoza este caracterizată printr-o cantitate anormală de creștere a părului pe corp. Există două tipuri distincte de hipertricoză: hipertricoza generalizată, care apare pe întregul corp, și hipertricoza localizată, care se limitează la o anumită zonă.
Afecțiunea incurabilă face ca pe fața, brațele și alte părți ale corpului unei persoane să crească cantități anormale de păr fin de până la 2 inci lungime.
Mai mulți artiști de spectacole de circ din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, precum Julia Pastrana, au avut hipertricoză. Mulți dintre ei au fost catalogaț ca fiind„ciudați” și au fost prezentați ca având trăsături asemănătoare animalelor.
,,Nu m-am supărat când părul a început să crească pentru că eram foarte tânăr la acea vreme, dar membrii familiei mele și părinții mei obișnuiau să-mi facă multe griji pentru mine.Copiii mici obișnuiau să se sperie văzându-mă și, în copilărie, nu știam de ce. Pe măsură ce am crescut mi-am dat seama că tot corpul meu avea păr și că nu era ca toți ceilalți. Copiii erau îngrijorați că mă voi întoarce să-i mușc ca pe un animal”, a povestit Lalit conform sursei menționate mai sus.
În prezent, nu există un remediu pentru starea lui Lalit, dar el a învățat să trăiască cu ea și deși s-a luptat cu bullying-ul în copilărie, își dă seama acum că este ceea ce îl face unic.
„Colegii mei de școală mă tachinau, strigau la mine „maimuță”, oamenii îmi spuneau că este foarte înfricoșător și oamenii mă tachinau și mă numindu-mă fantomă, cred că sunt un fel de ființă mitică, dar sunt nu aceste lucruri.Când eram tânăr, aveam oameni care aruncau cu pietre în mine, ceea ce este nedrept pentru un copil care nu a cunoscut niciodată altceva”‘, a povestit acesta.
Tânărul nu se consideră diferit și este chiar mândru să fie el fix așa cum este și să arate în felul în care arată.
,,Sunt diferit, dar de cele mai multe ori diferențele noastre sunt cele mai mari puncte forte ale noastre și sunt mândru că sunt eu.Știu că doar câțiva oameni au starea mea, dar chiar dacă ai ceva similar sau doar ceva care te face să te simți diferit de semenii tăi, aș dori să spun că oamenii vor continua să spună orice despre tine.Oamenii bârfesc și chiar inventează lucruri, dar nu trebuie să fii așa”‘, a mai spus acesta conform dailymail.com