Povestea „copilului din gunoaie” a impresionat o lume întreagă. Freddie Figgers a refuzat să fie o victimă a circumstanțelor tragice în care a fost adus pe lume. Tânărul a fost abandonat la doar 2 zile după naștere, de către mama sa, lângă un tomberon, într-o zonă din Florida.
Freddie a devenit pasionat de tehnologia informației pe când era doar un copil și primit în dar un calculator vechi. Aceasta a începutul unei frumoase povești care, prin determinare, l-a adus pe copilul abandonat pe cele mai înalte culmi ale succesului.
Sfatul pe care Freddie Figgers dorește să îl împărtășească celorlalți este să nu se lase pradă mediului potrivnic în care s-au născut.
„Nu lăsa împrejurările să decidă cine ești”, a fost dintotdeauna mott-ul tânărului orfan care a ajuns milionar.
Când avea 8 ani, Freedie a aflat că cea care i-a dat viață l-a lăsat în stradă când era doar un nou-născut. Copilul l-a întrebat pe tatăl său, Nathan, care este povestea nașterii sale, iar părintele său i-a mărturisit durul adevăr.
„Mi-a spus, ascultă, îți voi spune direct, Fred, mama ta biologică, te-a aruncat, iar eu și Betty Mae, nu am vrut să te luăm prin asistență maternală și te-am adoptat, tu ești fiul meu”, povestește inventatorul milionar.
Prima invenție, care l-a scăpat pe Freddie din situația financiară precară în care se zbătea, a fost creată de tânăr pentru a-l ajuta pe tatăl său ce suferea de Alzheimer. Părintele său dispărea de acasă adesea din cauza bolii și nu mai știa cum să se întoarcă. Freddie și-a folosit pasiunea pentru computere pentru a crea un dizpozitiv de urmărire GPS, pe care să-l monteze în talpa pantofilor și să poată monitoriza locația tatălui său în orice moment.
Tatăl lui Freddie Figgers, a murit în 2014, la 81 de ani, atunci tânărul și-a vândut invenția de monitorizare a persoanelor cu Alzheimer, la prețul de 2,2 milioane de dolari, relatează Alephnews.
Freddie a îmbinat din nou pasiunea pentru tehnologie cu dorința de a face bine oamenilor, când a creat a doua invenție după ce o rudă de-a lui a murit în urma unei come diabetice, la 22 de ani. Figgers a creat un glucometru care transmite nivelurile glicemiei către o rudă apropiată, astfel încât familia să poată fi alertată în timp real și să contacteze medicii.