Povestea cutremurătoare a unei mame din Cernihiv: „Mi-au omorât fiica în faţa ochilor”. Femeia a fost ţinută de ruşi 24 de zile într-un subsol

După o încercare nereușită de a părăsi oraşul Cernihiv, o tânără mamă a fost capturată de ruşi și a petrecut 24 de zile într-un subsol. Acum, ea şi-a spus povestea cutremurătoare pentru BBC.
Daniel Spătaru
09 apr. 2022, 17:56
Povestea cutremurătoare a unei mame din Cernihiv:

La nouă zile de la începutul războiului din Ucraina, cuplul Victoria și Petro Kovalenko au decis să părăsească oraşul Cernihiv, pentru a-și proteja copiii – Veronica de 12 ani și Varvara de un an.

Cei doi şi-au luat strictul necesar și au pornit la drum,  dar când au trecut de periferia orașului s-au trezit că drumul este blocat lângă satul Yahidne. În câteva momente mașina lor a intrat sub focul inamic şi maşina a fost cuprinsă de un incendiu. „Am suferit o tăietură la cap, sângeram. Fiica mea cea mare era speriată”, își amintește Victoria.

Veronica a început să țipe, îi tremurau mâinile, așa că am încercat să o liniștesc. A coborât din mașină, am urmat-o. Apoi am văzut-o căzând. Când s-a apropiat, nu mai avea cap„, a povestit femeia, pentru BBC. „Am încercat să rămân calmă, ținându-mi fiica mai mică în brațe. Trebuia să găsim un loc sigur„, a spus ea. Nu l-a mai văzut pe soţul ei, Petro, dar absenţa lui i-a spus Victoriei că și acesta a murit în explozie.

Citeşte şi Cine poate opri războiul din Ucraina. Vitali Klitschko l-a chemat la Kiev. „Este o figură internațională. Dacă ar veni, ar aduce pacea!”

Ea s-a îndepărtat fugind de mașina în flăcări, iar următoarele 24 de ore au fost o încercare disperată de a supraviețui. Victoria și micuța ei Varvara s-au ascuns într-o mașină parcată, dar împușcăturile au început din nou. Ea a fugit apoi spre o clădire mică unde se pare că erau staționați soldați. Ascunzându-se acolo, s-a gândit cum să se protejeze pe ea și pe fiica ei. A doua zi, însă, au fost găsite de patrule rusești și duse în satul Yahidne.

Mama și copilul au petrecut următoarele 24 de zile în subsolul școlii din localitate. Oamenii mureau în fața Victoriei, neavând acces la îngrijirea medicală necesară. Potrivit femeii, în cameră erau 40 de persoane. Nu era lumină, așa că s-au folosit lumânări și brichete. Nu era suficient aer, era greu de respirat. Mersul la toaletă era aproape interzis, așa că oamenii au fost nevoiți să folosească găleți, îşi mai aminteşte femeia.

Citeşte şi Noi orori în războiul din Ucraina. Peste 120.000 de copii, duşi cu forţa în Rusia. „Nu e prima oară când au folosit astfel de tactici”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Volodimir Zelenski și Joe Biden discută cu noul premier britanic Keir Starmer despre sprijinul pentru Ucraina
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!