Povestea de viață tulburătoare a bunicii Lucica, una dintre bătrânelele îngrijite de măicuțe la Mănăstirea Christiana: „Soțul meu a fost dur cu mine. Când a murit, mă uitam la el cu teamă, să nu învie”

Bunica Lucica locuiește în căminul de bătrâni de la Mănăstirea Christiana. Are trei copii realizați și trei nepoței. A ales să se retragă la căminul Mănăstirii Christiana pentru a nu fi o povară pe umerii copiilor. Amintirile lor de viață evocă modele din familia de altădată și conduc către concluzii care ar putea fi utile pentru tineri, cu o condiție – ca aceștia să se oprească din alergarea către bătrânețe, pentru a reflecta puțin la propria viață.
Irina Dumitrescu
28 oct. 2023, 15:39
Povestea de viață tulburătoare a bunicii Lucica, una dintre bătrânelele îngrijite de măicuțe la Mănăstirea Christiana:

Povestea de viață tulburătoare a bunicii Lucica trebuie ascultată mai cu seamă de tineri. Lor li se adresează, în special, sfătuindu-i să-și aleagă modele de viață pe care să le urmeze.

Bunica Lucica a avut o viață grea alături de soțul ei, un bărbat care avea patima alcoolului. A încasat bătăi grele toată viața, dar nu a plecat de lângă el de dragul copiilor. Și-a găsit refugiul și alinarea în biserică. Când bărbatul a închis ochii pentru veșnicie, femeia a fost tare ușurată.

Toată viața învățăm uitându-ne unii la alții. Cu condiția să avem la cine să ne uităm. Să nu ne ferim să ne uităm la ceilalți, să fim cu ei”, spune doamna Lucica.

Povestea de viață tulburătoare a bunicii Lucica: a suferit abuzuri inimaginabile din partea soțului

S-a căsătorit din dragoste, la 21 de ani, deși părinții ei nu au fost de acord cu bărbatul pe care și-l alesese. Dar dragostea a fost prea mare, iar ea a ales să-și urmeze iubitul. Avea să regrete nu peste multă vreme.

Vina este a mea, nu a părinților, că părinții n-au vrut să mă dea, dar eu am mers după el, am fost încăpățânată. Trăgea cu păhărelul. Și mă bătea în cap de vedeam scântei, îmi era frică să stau singură cu el. Era violent. Și cu copiii era violent. Și copiii, săracii, ce să facă? Am făcut o căsuță cu el, eu cu chiu cu vai, până la urmă, la Bacău”, a povestit bunica Lucica pentru basilica.ro.

Povestea de viață tulburătoare a bunicii Lucica

Când i-a murit soțul, a simțit o mare ușurare.

Mă uitam la el cu teamă, să nu învie”, povestește femeia.

Le recomandă femeilor să nu accepte abuzurile soților

Tanti Lucica face cu greu față bolilor care au copleșit-o. Crede că starea de rău i se trage și de la faptul că soțul ei o bătea în cap. Ajunsă la bătrânețe, se uită înapoi și își dă seama că nu ar fi trebuit să accepte abuzurile bărbatului. Le recomandă femeilor să nu accepte așa ceva de la soții lor.

Citeste si Povestea sfâșietoare a bunicii Gherghina. Lumea care o vede pe TikTok nu are habar de câtă suferință a avut parte: „Mi-a lăsat-o în brațe și a plecat”

Uite așa a fost viața mea. Acum m-am îmbolnăvit. Îmi face impresia că și din cauză că dur o mai fost cu mine, că tare mă mai bătea în cap. O mamă trebuie să fie conștientă că pe copii îi afectează foarte mult și atunci mai bine să se despartă. Femeia n-are nicio putere. Nu, nu, n-are nicio putere. Autoritățile să dea legi aspre pentru asta”, le recomandă bătrânica.

Un alt sfat pe care îl dă celor tineri, pe lângă cel de a nu accepta abuzurile, este să fie respectuoși cu vârstnicii și să aleagă mereu binele.

Să nu umble cu droguri, cum vedem la televizor acum”, spune bătrânica pentru sursa citată.

Citeste si Povestea cutremurătoare a lui Ștefan și a soției sale, românii care dorm într-o baracă, în Italia, pentru a-i oferi o viață mai bună fiului lor. ”Îmi lipsește enorm, dar suntem aici pentru el”

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!