Povestea din spatele imaginilor dure de la Institutul „Matei Balş” spunsă chiar de cel care i-a filmat pe bolnavii de COVID ținuți în paturi pe holurile spitalului. Constantin Ifteme este şi el infectat cu COVID-19 şi povesteşte că atunci când simptomele sale au început să se agraveze, a sunat la salvare.
„Iniţial am sunat la 112 o dată, apoi am sunat de pe un alt telefon, nu mi-au răspuns la niciun apel. M-au sunat, într-adevăr, la 20 de minute, dar gândiţi-vă că 112 nu este doar pentru ambulanţă, este pentru un accident, este pentru pompieri, SMURD. Dacă 20 de minute nu răspunzi, se pot întâmpla tragedii. Vedeţi tragedia Caracal, vedeţi tragedia acum, mai recent, la Piatra Neamţ”, spune Constatin Ifteme, potrivit Mediafax.
Iniţial, Constantin a ajuns la spitalul modular de la Chitila, acolo unde ajung majoritatea celor din Bucureşti care sună la ambulanţă. Doar că la spitalul modular bolnavii nu primesc tratament, sunt doar investigaţi, iar investigaţiile se fac dimineaţa.
„Nu m-am întâlnit cu niciun medic, doar semnezi formulare, aproximativ 30-40 de pagini. Nu poţi să îl numeşti spital. E un ambulator pentru imagistică şi pentru analize. Eu medicul, am stat cinci şase ore acolo şi nu l-am văzut. Am vorbit la telefon în momentul în care m-am hotărât să plec. Gândiţi-vă, într-o astfel de hală, unde totul e înconjurat de cartoane, dacă s-ar propaga un incendiu acolo, ar fi o tragedie. O parte din uşile de incendiu erau legate cu lanţuri”, povesteşte Constantin.
Bărbatul a mers acasă, însă pentru că tot nu se simţea bine, a sunat a doua zi din nou la salvare. De data asta a ajuns la Matei Balş, acolo unde a şi filmat imaginile cu zeci de pacienţi cu covid care aşteptau să fie trataţi pe holul spitalului. A stat o zi întreagă la camera de gardă, ca să primească rezultatele radiografiilor şi spune că, deşi a mers la spital pentru că nu se simţea bine, starea lui era printre cele mai bune de la cameră de gardă. Astfel, Constantin a încercat, cât de mult a putut, să îi ajute pe medicii de acolo.