Astfel, ea folosește metoda „Diceware”, care constă în crearea de parole și passphrases prin utilizarea unei perechi de zaruri. Deci, pentru fiecare cuvânt din parolă, este nevoie să arunci zarurile de cinci ori. Numerele rezultate, de la unu la șase, sunt „asamblate” precum un număr din cinci cifre, de exemplu 43146. Apoi, acest număr este folosit pentru a căuta un cuvânt dintr-o listă. În lista limbii engleze, numărul 43146 corespunde cuvântului „munch”. Limbile care au parte de astfel de liste de cuvinte sunt chineza, finlandeza, germana, italiana, poloneza, rusa, spaniola și chiar limba română, potrivit Ars Tehnica.
Citeşte şi În curând nu vom mai avea nevoie de parole: Cum se va întâmpla asta
Următorul pas al metodei este să unești cuvintele rezultate într-o serie fără sens, ceea ce înseamnă că parola va fi foarte greu de spart. Partea interesantă este, totuși, că oamenii pot reține foarte ușor acele serii de cuvinte fără sens. Cu toate acestea, copila de doar 11 ani nu este chiar o elevă obișnuită, ea fiind fiica jurnalistei Julia Angwin, veterană în probleme de confidențialitate și autoare a lucrării Dragnet Nation. Ca parte a cercetării pentru aceasta, Angwin și-a încurajat fiica să creeze parole folosind metoda Diceware. Eleva a prins repede ideea și a început să vândă parolele pentru doi dolari bucata.
Chiar dacă există un program online pentru a genera astfel de parole, numit dicewarepasswords.com, eleva preferă să facă totul manual. Astfel, ea foloseşte zaruri fizice și notează cuvintele pe hârtie. Mai mult, pentru un nivel mai inalt de securitate, aceasta trimite parolele, către clienți, prin poștă.
Mira Modi consideră că parolele puternice sunt extrem de importante. Acum, că avem computere atât de deștepte, trebuie să le protejăm cât mai bine. Totul se întâmplă pe rețelele sociale, iar pentru că publicăm din ce în ce mai multe lucruri, este o tragedie atunci când conturile sunt sparte.
Citeşte şi Cum poţi afla parola unei reţele wireless. E mai uşor decât ai fi crezut vreodată