Povestea fostului concurent de la Chefi la Cuțite care a ajuns jurat în emisiune. Tânărul are o stea Michelin

El este fostul concurent care le-a luat locul juraților de la Chefi la Cuțite. Richard Abou Zaki a făcut furori în urmă cu câteva luni la emisiunea de la Antena 1.
Alina Costache
13 dec. 2023, 18:13
Povestea fostului concurent de la Chefi la Cuțite care a ajuns jurat în emisiune. Tânărul are o stea Michelin
Fostul concurent de la Chefi la Cuțite care a devenit jurat

Richard Abou Zaki i-a impresionat pe jurații de la Chefi la Cuțite în urmă cu doar câteva luni, iar acum le-a luat locul celor trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Tânărul de 26 de ani, născut la Piatra-Neamț, este bucătarul de orgine română care a obținut o stea Michelin.

Tânărul bucătar a mucnit cu nume mari din gastronomia internațională și a învățat de la cei mai buni – Michel Roux și Massimo Bottura.

„Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni. Am plecat în Italia, când aveam 5 ani, cu mama, iar de atunci a început tot parcursul meu. Eu am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea”, a declarat Richard.

Citește și: S-a aflat cine sunt cei patru noi juraţi de la „Chefi la cuţite”. Nume surprinzătoare alese de Antena 1

Așadar, pasiunea sa pentru gătit a început de la o vârstă fragedă. Viața sa nu a fost foarte ușoară, dar visul său l-a ajutat să răzbată, chiar dacă ceilalți nu au crezut în el. Acum, roadele muncii sale se văd, reușind să devină jurat la cel mai iubit show culinar din România.

„Mama mea muncea în fabrică, așa că eu am început să gătesc de pe la 8 ani, crescând cu această pasiune. De-atunci mi-am dorit să devin bucătar. Cred că acesta a fost destinul meu. Când am început să lucrez în bucătăria unui restaurant din Italia, munceam și câte 16-17 ore. Intram când era noapte și ieșeam când era noapte. Așa a început parcursul meu la același restaurant la care a lucrat și Gordon Ramsay”,a mai spus tânărul la „Chefi la Cuțite”.

Parcursul său nu a fost unul ușor, Richard își amintește cu durere prima zi într-o bucătărie a unui restaurant de top, având multe nopți în care pleca plângând de la muncă. A muncit opt luni de zile fără să primească vreun ban, totul din pasiune și din dorința de a învăța arta culinară la cel mai înalt nivel. Tatăl său nu l-a susținut în parcursul său. Chiar dacă l-a văzut doar de câteva ori în viață, acesta a reușit să-l emoționeze până la lacrimi când i-a mărturist că a reușit să devină un mare bucătar.

Citește și: Chef Florin Dumitrescu, despre plecarea de la Antena 1. Bucătarul nu a reunțat la Chefi la Cuțite din cauza banilor: „Până una alta, speculați, vă rog!”

„Mama mea e româncă, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (…) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar”, a mai adăugat tânărul Richard.

Cine sunt noii jurați de la Chefi la Cuțite

Potrivit paginii de Instagram Viperele Vesele, cei patru bucătari aleși de Antena 1 petnru sezonul 13 sunt Ștefan Popescu, Orlando Zaharia, Richard Abou Zaki și Alecandru Sautner. Antena 1 anunța prin intermediul unui comunicat de presă înlocuirea celor trei jurați ai formatului – Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea.

Motivul despărțirii ar fi refuzul celor trei de a participa la filmările din octimbrie 2023, potrivit calendarului de filmare comunicat cătrei ei în martie 2023, refuz exprimat cu foarte puțin timp înainte de data stabilită pentru filmările sezonului 13. Foștii jurați au invocat starea de oboseală drept justificare pentru refuzul lor, deși între filmări pauza a fost de 6 luni (aprilie – octimbrie 2023).

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul domestic care poate să perceapă un miros de la 8 kilometri distanță. Doarme doar 4 ore pe zi și are multe gene comune cu omul
Capital.ro
Tragedie în sportul românesc. Maestrul s-a stins fulgerător: Ne-a părăsit
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
Lidl oferă produse GRATIS. Ofertele retailerului german
Adevarul
EXCLUSIV. Dezvăluiri din dosarul morților suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”: „Practica era de a stabili cine trăiește și cine moare”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Simona Halep, capăt de drum?!? Mărturii tulburătoare ale tenismenei
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Geta Sterp este însărcinată! Primele imagini cu ea gravidă! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Data exactă când vin ninsorile în București. Anunțul oficial făcut de meteorologii Accuweather: Când vine iarna în România
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul polițistului din Vâlcea care și-a pus capăt zilelor. Tatăl bărbatului a făcut primele declarații, în timp ce o altă rudă face acuzații cutremurătoare: „Făcea presiuni asupra fiului său”
Capital.ro
Statul român taie banii. Vor rămâne cu zero lei. Au timp până pe 16 octombrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Travis Scott reținut la Paris pentru acte de violență asupra personalului hotelier
MediaFlux
VINE URGIA în România! Vremea rea lovește din PLIN!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!