Povestea impresionantă a celor nouă copii premianți, care trăiesc într-o mașină. Familia Moțoc speră la un miracol în prag de Crăciun

Pandemia a distrus vieți în adevăratul sens al cuvântului! O familie cu nouă copii este doar una dintre victimele sistemului. Capul familiei, tatăl celor nouă suflete, a rămas fără loc de muncă, iar banca le-a luat casa. Așa începe povestea copiilor bursieri care își scriu temele pe bordul unei mașini și adorm gândindu-se dacă ziua de mâine va fi la fel.
Filip Stan
21 dec. 2023, 23:55
Povestea impresionantă a celor nouă copii premianți, care trăiesc într-o mașină. Familia Moțoc speră la un miracol în prag de Crăciun

După ce tatăl a rămas fără muncă, nouă copii premianți sunt nevoiți să își facă temele pe bordul mașinii și să se învelească doar cu gecile rămase.

Citește și Povestea impresionantă a Cosminei, tânăra crescută la casa de copii, care a reușit să-și vadă visul cu ochii. Primarul din sat: „Ești fata pe care nu am văzut-o niciodată tristă, ești un model de om”

Este bine știut faptul că sunt multe cazuri de genul acesta în România, însă atenția se îndreaptă în locurile greșite de foarte multe ori. Este și cazul acestei familii uitate, parcă, de Dumnezeu.

Familia Moțoc este formată din doi părinți și nouă copii. Până acum ceva timp, aceștia au avut casa lor, însă banca le-a luat-o pentru că nu au achitat datoriile.

Acum, 11 suflete își duc traiul pe zi ce trece, sperând la o minune în prag de sărbători.

Copiii au vârste cuprinse între 3 și 15 ani, iar cei mai mici copii mai dorm la prietenii de familie pentru a avea parte de confortul necesar pentru vârsta lor.

O luptă contra destinului

Cei mari, însă, s-au obișnuit cu ideea că mașina pe care o mai au a devenit casă, masă și pat.

Alexandra Moțoc, mama celor nouă copii împărtășește povestea cutremurătoare a familiei. Casă le-a devenit o mașină parcată la marginea unui câmp înghețat de peste trei ani.

Copiii cu chipuri blânde și minți ascuțite trec printr-o dramă greu de descris, ducându-și soarta într-un autoturism, dar acest lucru nu îi împiedică să învețe și să fie cei mai buni din clasă.

Totul a început odată cu pandemia de Covid 19, când soțul Alexandrei, tatăl copiilor, compozitor de meserie, a rămas fără loc de muncă și în imposibilitatea de a mai plăti rata la casă.

Banca i-a dat în judecată, iar familia Moțoc a pierdut casa.

Rămași în stradă, părinții și cele nouă suflete inofensive au încercat să găsească o locuință cu chirie, însă fără noroc, singura soluție pe care au văzut-o a fost să își ducă traiul într-o mașină.

Mama acestora, Alexandra, a mărturisit că au avut clipe frumoase înainte, atunci când viața avea un sens. Nu era cea mai bogată familie, însă duceau o viață decentă, potrivit Kanald.ro.

După ce au fost evacuați, adevărata luptă a început. Doar străinii le-au mai întins câte o mână de ajutor pentru că prietenii și rudele s-au îndepărtat.

Chiar și așa, copii nu au renunțat la educație în ciudat situației dificile în care se află, fiind bursieri, chiar dacă își fac temele pe bordul unei mașini.

Citește și Povestea impresionantă a doamnei Ioana, profesoara retrasă la Mănăstirea Christiana: „Nimeni nu poate să aibă grijă de tine cum poți să ai tu”

Se pare că acești părinți, alături de copiii lor, luptă împotriva destinului cu mândrie și cu multă putere pe care o iau unii de la ceilalți. Familia Moțoc are nevoie de nevoie de sprijin!

Copiii pot fi ajutați prin donații în contul asociației Fabrica de Daruri, ai căror reprezentanți îi vizitează săptămânal.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ideea inedită a unui român pentru o vacanță ieftină în Grecia. Postarea lui a generat mari controverse
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Român arestat în Italia cu 2 kilograme de cocaină după o urmărire spectaculoasă
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!