Elefanţii migratori rătăcesc și provoacă pagube în sud-vestul țării. Animalele au parcurs peste 500 de kilometri de când au plecat dintr-o rezervație naturală din sudul Chinei, anul trecut. Nimeni nu știe, însă, din ce motiv elefanții au plecat în această călătorie. Biologii au, însă, o explicaţie. Această călătorie a elefanţilor ar fi un avertisment asupra a ceea ce se întâmplă atunci când habitatele elefanților sunt alterate. Se pare că elefanţii ar fi decis să migreze pentru că pădurea tropicală în care trăiau s-a micșorat.
Oamenii au urmărit sideraţi, online, cum recoltele le sunt călcate în picioare. Pagubele produse de elefanţi se ridică la peste un milion de dolari.
Citeste si Coronavirusul la animale, o leoaică a murit de Covid, la Grădina Zoologică
Peste 8 milioane de oameni au urmărit un videoclip surprins săptămâna aceasta cu un pui care s-a trezit sub un elefant adult, în timp ce se odihneau în apropierea orașului Kunming, în sud-vestul provinciei Yunnan. Într-un alt clip, un pui se împiedică în timp ce urmăreau turma pe un câmp. Într-un alt material video, un pui şi scufundă capul într-o piscină, în timp ce încerca să bea apă.
A herd of wild elephants has been roaming into towns in southwest China. The animals have trekked 500 km (310 miles) north from a nature reserve. https://t.co/aLNnn1T1Eu pic.twitter.com/jEXbXpygb8
— CNN International (@cnni) June 7, 2021
Oamenii îşi exprimau îngrijorarea că elefanții vor răci dacă dorm pe timpul nopții, iar cineva a glumit că merge să le ducă o plapumă.
Vloggeri celebri din China s-au implicat şi ei în povestea elefanşilor şi au plecat pe urmele lor, recuperând resturi de ananas și porumb cu care autoritățile au încercat să-i țină departe de localități. Pentru a le creşte numărul de vizualizări, influencerii s-au filmat în timp ce culegeau și mâncau resturile de ananas, scrie Global Times.
Elefanții asiatici sunt o specie protejată în China, iar aproximativ 300 de exemplare trăiesc în Yunnan. Din păcate, în ultimele zeci de ani, agricultura a determinat reducerea habitatelor elefanților. Prin urmare, turmele s-au divizat și au plecat în căutarea unor noi surse de hrană. Mulți elefanți au fost forțați să caute hrană în zonele agricole, iar acest lucru a dus la pagube uriaşe, provocând nemulțumirea fermierilor.
Aerial footage shows a herd of elephants resting after they trekked 500 km (310 miles) north from a nature reserve in south China https://t.co/TqTz9NPrHX pic.twitter.com/r0iMcz4w92
— CNN International (@cnni) June 8, 2021
Autoritățile au încercat să țină elefanții migratori la distanță de zonele populate. Astfel, a fost înfiinţat un centru de comandă care îi monitorizează non-stop. Totuşi, singura modalitate de a preveni pe viitor un exod al elefanților este restaurarea habitatelor lor și protejarea resurselor naturale.