Lupta pentru numele Păunescu e plină de obstacole. Andreea Bârlea a reuşit să obţină în instanţă dreptul de a dovedi acest lucru cu ajutorul testului ADN. Tot magistraţii au decis ca Ana Maria Păunescu să-şi facă acelaşi test, pentru ca ADN-urile celor două să poată fi comparat. Numai că, mezina nu a venit la Institutul Naţional de Medicină Legală.
„Următorul termen e în 21 noiembrie, dată la care sper că lucrurile vor deveni oficiale. Eu am mai trimis mesaje, acum nu pot să insist foarte mult. Este timp pentru tot. Ei nu au contestat aceste demersuri şi discuţiile noastre. Rezultă că au acceptat oficializarea adevărului. Familia mă susţine în aflarea adevărului, au venit în instanţă, surorile mele au depus mărturie, nimeni nu s-a opus şi atunci când am cerut adevărul au fost alături de mine. Tatăl meu a fost şi a rămas o viaţă întreagă, dacă el nu a reuşit să facă acest demers l-am făcut eu”, a declarat, la România TV, Andreea Bârlea.
În cartea pe care a scris-o, aceasta a vrut să cuprindă toate trăirile şi sentimentele profunde pe care le-a simţit din copilărie.
„E un roman afectiv. Trăirile pe care le-am avut de-a lungul vieţii, insistând pe perioadele din jurul vârstei de 14 ani. Au fost ani grei, trişti, care mi-au marcat existenţa. Am simţit foarte mult golul, a fost un gol care m-a durut o viaţă întreagă. Simţeam nevoia să mă destănui cuiva”, a precizat aceasta.
Andreea Bârlea a mărturisit că marele poet Adrian Păunescu i-a recunoscut faptul că nu mai există alt copil nelegitim în afară de ea.
„Da tatăl meu mi-a promis că s-a oficializat, că nu va pleca dintre noi până nu va rezolva situaţia mea. Tatăl meu mi-a spus ochi în ochi că nu există alt copil nelegitim în afară de mine. Eu ştiu că mi-a spus adevărul. Nu aş vrea ca numele tatălui meu să fie aruncat în grotesc. Nu e vorba de doi fraţi gemeni, e vorba de surorile mele gemene, au fost făcute analize şi lucrul s-a lămurit atunci”, a adăugat, la România TV Andreea Bârlea.
Fiica poetului a povestit despre cum tatăl ei o sfătuia şi despre perioada adolescenţei în care începuse să scrie şi ea poezii.
„Am scris în perioada adolescenţei şi am renunţat. Nu m-am simţit vreodată în stare să ajung la nivelul tatălui meu. Simt uneori nevoia să îl întreb şi e un obicei de-al meu de a-mi imagina ce mi-ar răspunde. Jurnalul de atunci l-am rupt după ce m-am căsătorit, am vrut să uit. O să spun că regret timpul netrăit alături de tatăl meu. Eu îmi amintesc relaţia foarte sinceră, caldă şi sfaturile pe care mi le-a dat. De căsătorie îmi zicea că trebuie să fi foarte convins că e un joc unde poţi să dai totul pe o carte”, a mărturisit Andreea Bârlea.