Sute de familii de mineri germani şi-au părăsit ţara la începutul secolului trecut plecaţi în căutarea diamantelor din deşertul namibian. Astăzi, clădirile aproape au fost îngropate în dune mari de nisip fin, fiind vizitat doar de turişti şi fotografi în căutare de locuri unice în lume, potrivit Daily Mail.
Citeşte şi Imaginile care te vor bântui: Cum arată cele mai faimoase oraşe fantomă ale lumii FOTO
Citeşte şi O furtună de nisip a provocat haos în Tokio VIDEO
Singurul martor al trecerii nemţilor rămâne arhitectura specifică, distrusă de zecii de ani de vânturi, după ce localitatea a fost abandonată de germanii fondatori în anul 1954. Kolmanskop şi-a atins apogeul în pragul anilor 1900, după ce s-au descoperit pietre preţioase în dunele de nisip.
Citeşte şi Oraş acoperit de SPUMA MĂRII. Imagini INCREDIBILE VIDEO
Până în anul 1920, peste 300 de adulţi germani, 40 de copii şi peste 800 de nativi locuiau în oraşul minier. Printre dotările oraşului se numărau un spital, o sală de bal, o centrală electrică, un teatru şi o fabrică de gheaţă.
Citeşte şi Apocalipsă în Peru: Un oraş a fost cuprins de flăcări VIDEO
Cu toate acestea, după ce preţul diamantelor a început să scadă în urma Primul Război Mondial, zona a început să se deterioreze, mai ales după ce diamante mai preţioase au fost găsite mai spre sud. Ulterior, el a devenit un magnet pentru căutătorii de fantome şi a fost platoul de filmare pentru sute de filme.
Citeşte şi Cum arată oraşele simetrice văzute din spaţiu GALERIE FOTO