Povestea tulburătoare a crucii pe care părintele Constantin Necula o poartă pe piept: „Avem datoria de a face din toate Anele şi Anuţele un altar, altfel pierim”

Părintele Constantin Necula poartă, de ceva vreme, o cruce cu totul deosebită în jurul gâtului. Îţi ia ochii prin frumuseţea lucrăturii, iar povestea din spatele ei este cutremurătoare şi fascinantă.
Oana Anghel
06 dec. 2021, 11:20
Povestea tulburătoare a crucii pe care părintele Constantin Necula o poartă pe piept:

Părintele Constantin Necula a povestit că respectiva cruce este un ordin omagial care vorbeşte despre povestea tulburătoare a unui tată care şi-a pierdut fiica în vârstă de doar zece ani. Fetiţa i-a apărut acestuia în vis de câteva ori rugându-l să ridice o biserică, dar părintele a ignorat-o până în momentul în care ceva straniu i s-a întmplat.

Semnificaţia deosebită a crucii pe care părintele Constantin Necula o poartă la gât

Crucea este primită duminica trecută (28 noiemnrie 2021 – n.red.) de la preasfințitul Iustin la Baia Mare. E ordinul omagial Nicolae Gherman, care este un tătic de fetiță care moare. Prin 1912 se petrece acțiunea. Anuţa lui Nicolae Gherman moare. O visează pe fetiţă care îi spune să îi facă o casă Maicii Domnului, într-un loc foarte greu accesibil, pe o prăpastie, de fapt.

Citeste si Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”

Taică-su nu răspunde la prima chemare, la a doua, la a treia, până când o femeie din sat vine şi îi spune: Tu nu înțelegi că fata zice să îi faci o biserică Maicii Domnului? El nu discutase cu nimeni drama lui, crezuse că o luase razna că i-a murit fetița. Şi aşa apare în geografia spirituală a României mănăstirea Rohia. Nicolae Gherman este cel care a construit în amintirea fiicei sale mănăstirea Rohia„, a povestit părintele Constantin Necula în emisiunea „De-a viaţa ascunselea” de la Antena 3.

Îndrăgitul preot a precizat, totodată, că portul acestei cruci vrea să transmită faptul că „tot ce moare se transformă în mănăstire, în altar„.

Avem datoria de a face din toate Anele şi Anuţele un altar, altfel pierim. Tot ce vedem în jurul nostru nu e doar despre moarte, ci şi despre înviere. Este cutremurător ceea ce se petrece, dar în același timp ne obligă să fim foarte fermi în lucrurile pe care le trăim, în pocăințele personale şi în calitatea noastră de oameni„, a adăugat părintele Constantin Necula.

Citeste si EXCLUSIV Interviu cu preotul Constantin Necula: M-a marcat că am găsit oameni plecând într-o grabă impresionantă pe lumea cealaltă

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Stațiunea ideală vara pentru pensionari, de care puțini români au auzit. Are ape termale, oferă liniște, răcoare și peisaje superbe
Capital.ro
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Harry și Meghan, colecționari de trofee ridicole
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
MAREA ACTRIȚĂ a spus adio lumii. A fost o DOAMNĂ de neegalat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Noi Trageri Loto Duminică: Reporturi de Milioane la Jocurile Loteriei Române
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!