Povestea tulburătoare de viață a părintelui Vasile Ioana: „Tata nu avea capacitatea să ne îngrijească fiind tot timpul beat. Am zis că în viața mea nu o să fac asta”

Vasile Ioana este unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din România, vorbele lui pline de înțelepciune ajungând cu mare ușurință atât la sufletele celor trecuți de prima tinerețe, cât și ale celor tineri. Părintele este o persoană deschisă și asumată, care nu se sfiește să aducă în discuții propria viață.
Alina Costache
13 iun. 2023, 09:33
Povestea tulburătoare de viață a părintelui Vasile Ioana:

Părintele Vasile Ioana a avut o copilărie chinuită, marcată de abuzurile unui tată alcoolic. Certurile, țipetele și bătăile erau la ordinea zilei în casa în care a copilărit.

Părintele Vasile Ioana, o copilărie marcată de abuzuri: „Tata nu avea capacitatea să ne îngrijească fiind tot timpul beat”

Astfel că, mare parte din viață a tânjit după liniște, pace, armonie, iubire, iar atunci când le-a avut a știut să le aprecieze.

Mama a trebuit să divorțeze de tata. A fost considerată de statul român mamă eroină pentru că statul român ne-a dat pe toți cinci la mama, tata fiind alcoolic – era electrician și nu avea capacitatea să ne îngrijească fiind tot timpul beat.

Citeste si Părintele Vasile Ioana, despre cel mai greu păcat al lumii de azi: „Tu fugi după plăcere, Dumnezeu îți dă bucurie”

Și din bătăile alea din casă am prețuit mai mult raiul acesta al păcii din familie. Consider că să ridici tonul, să țipi la altul, să-ți impui părerea sunt niște semne de mare slăbiciune și generează durere în sufletul oricărui om și eu ca și copil văzându-l pe tata că face asta și că bea am zis că în viața mea nu o să fac asta.

Adică, am învățat din acest contraexemplu, deși m-am rugat și mă rog mult pentru tata, să-l salveze Dumnezeu și pe el, dar mama a fost o eroină și bunicii mei au ajutat la demersul acesta. Și m-am mutat într-un alt spațiu: al iubirii, al păcii, al rugăciunii”, a dezvăluit părintele Vasile Ioana pentru europafm.ro.

Mesajul părintelui Cleopa pentru preotul Vasile Ioana: „Vasile, să iubești oamenii”

Părintele Vasile Ioana îşi aminteşte că, pe la 12-13 ani, bunicii l-au dus să-l cunoască pe părintele Cleopa. Iar părintele i-a dat cel mai preţios sfat pe care l-a primit vreodată în viaţă.

Bunicii mei erau ucenicii Părintelui Cleopa de la Sihăstria. Mergeam des la Sihăstria, la Părintele Celopa, Galerie, Arsenie Papacioc. În anii 80, poporul acesta s-a putut ține să nu intre în depresie generalizată prin marii duhovnici – se mergea cu autocare la mănăstiri.

Citeste si Părintele Vasile Ioana, despre regulile de conduită în biserică: „A venit o studentă și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni”

Ucenic însemna că mergeai des la părintele Cleopa, părintele Cleopa îți spunea cuvânt de folos, te spovedeai și-ți dădea niște direcții în viață.

Și aveam 12-13 ani și m-a prezentat și pe mine și Părintele Cleopa a zis: ‘Ce-i copilul aista? O să aibă o barbă de am să bag eu țăsala în barba lui. Vasile, să iubești oamenii și ai să faci voia lui Dumnezeu prin asta’”, a povestit preotul Vasile Ioana la Europa FM.

 

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Mama Noei Argamani, fosta ostatică răpită de Hamas, a murit de cancer la câteva zile după eliberarea fiicei sale
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?