Povestea unei românce care a decis să se întoarcă în țară după 15 ani de străinătate: „Am încărcat ce a mai rămas în mașină, căței, purcei, copii și am plecat”

Povestea impresionantă a unei românce care a decis să se întoarcă în țară după 15 ani departe de România. Ce a împins-o să ia această decizie, chiar dacă Anglia îi devenise de mult „casă”.
Alina Costache
26 iul. 2024, 23:19
Povestea unei românce care a decis să se întoarcă în țară după 15 ani de străinătate: „Am încărcat ce a mai rămas în mașină, căței, purcei, copii și am plecat”
Povestea unei românce care s-a întors în țară după 15 petrecuți în Anglia

Printre sutele de mii de români care au decis să plece din țară  în Marea Britanie după anii 2000 se află și o româncă cu o poveste impresionantă. În urmă cu 15 ani, lua drumul Londrei de una singură, în încercarea de a-și face un viitor.

„Am ajuns în 2009 în Londra, parcă era ieri. Am pornit de jos. Am început să calc și să fac curățenie, după care m-am angajat într-o cafenea și încet, încet, am evoluat”, își începe povestea românca.

Citește și: Povestea impresionantă a Lăcrămioarei Perijoc, tânăra de la țară care reprezintă România la Jocurile Olimpice 2024. A crescut cu șapte frați

Mulți dintre cei care au ales calea străinătății știu că nu e ușor să-ți părăsești țara, dar, în cazul româncei, lucrurile s-au așezat mereu așa cum a trebuit, cu puțin noroc.

„Ajunsă în Marea Britanie, inițial am închiriat o cameră, eram și singură în perioada aia. După care m-am „cuplat” cu verișoara mea și soțul ei și ne-am luat o casă, am împărțit chiria în mod egal”.

@oana_adiaconiteidupa 15 ani de Uk am decis sa facem pasul cel mare ! Mutarea un Romania!!!🥰🥰🥰♬ original sound – oana_adiaconitei

După ce și-a găsit echilibrul financiar, lucrurile au început să se așeze și pe plan personal, odată cu apariția în viața ei a celui car avea să-i devină soț și, ulterior apariția celor doi copii.

„Ulterior mi-am întâlnit soțul în Londra, ne-am mutat împreună am stat într-o casă unde locuiau mai mulți oameni.

Au apărut copiii si ne-am luat această casă care în ultimii trei ani ne-a servit ca a doua noastră reședință. O casă foarte veche pe care noi plăteam 2000 de lire lunar singuri…”, își continuă ea povestea.

În tot acest timp, pe lângă jobul din cafenea, familie și copii, românca a reușit să pună și bazele unei mici afaceri, și anume construcția de măsuțe, sau chiar ceasuri, folosind tot felul de obiecte.

Citește și: Româncă întoarsă acasă, despre cei cinci ani petrecuți în SUA: „Sunt foarte individualiști. America funcționează pe sistem de supraviețuire”

Deși aveau o anumită stabilitate, au decis să revină acasă, după 15 ani în Anglia. Și-au strâns toate lucrurile, le-au pus într-un microbuz și au pornit spre România.

„.. ne-am decis „De ce să nu construim noi ceva cu folos acasă cu bănuții ăștia?”. Am decis să cumpărăm un microbuz pe care să îl putem folosi până în România, după care să-l putem da la piese de schimb și a fost o idee excelentă pentru că ne-au încăput toate lucrurile noastre strânse în cei 15 ani. În dimineața asta am încărcat ce a mai rămas în mașină, căței, purcei, copii și am plecat.

Anglia mea, îți mulțumesc pentru tot timpul care l-am petrecut aici. Îți mulțumesc pentru că m ai format. Îți mulțumesc pentru oportunități. Îți mulțumesc. Îți mulțumesc. Îți mulțumesc, dar acum este timpul să mă duc acasă”, a povestit românca pe TikTok.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!