Au trecut aproape 30 de ani de când Octavian Cotescu a murit, însă fantoma lui se pare că bântuie şi astăzi pe culoarele Universităţii de Artă Teatrală şi Film, acolo unde a fost profesor. Se spune chiar că regretatul Adrian Pintea a fost întrerupt în timpul unui curs de o uşă care s-a deschis din senin. Pintea ar fi spus: Poftiţi domnule Cotescu, intraţi la curs.
În anii ’90 s-a spus că în această clădire izbucneau deseori incendii. Studentii au inceput sa spuna ca cel care pune focul este fantoma fostului rector, Octavian Cotescu.
Au fost persoane care au spus cu mâna pe inimă că au l-au văzut pe Cotescu umbând noaptea pe culoar. De asemenea, se spune că după lăsarea întunericului încep să se audă zgomote ciudate, paşi şi uşi care se trântesc.
CELE MAI BÂNTUITE LOCURI DIN BUCUREŞTI
Cei care vin sau locuiesc în Capitală ştiu că Centrul Vechi e o zonă plină de viaţă plină de distracţii însă experţii în paranormal spun că Centrul Vechi nu excelează doar din acest punct de vedere.
„Cea mai bantuita zonă, bantuita in sensul egregorilor, chiar fantome, spirite, mai elementare nu chiar elaborate este Centru Vechi asta”, a declarat pentru România TV Lucian Iordănescu, parapsiholog.
„Curtea Veche, Curtea Sticlarilor, aceste locuri în Bucureştiul Vechi pastrează informatia atat de multa a locului si a spiritelor care au trait acolo”, a spus Lidia Fecioru, parapsiholog.
„Din punct de vedere al spiritelor, aici e un fel de hotel, loc de adunare al lor. Tot ce e alungat de dincolo unde oamenii vin şi construiesc se refugiaza în sălbăticia asta în grotele astea”, a spus Lucian Iordănescu, parapsiholog.
Strada Gabroveni. Hotel lasat în paragină, fost bordel. În urmă cu zeci de ani aici au fost ucise trei femei.
„Aici zona e plina de sange şi de sentimente negative. Campurile morfogenetice, cele care se inscriu in obiecte, bantuie si astazi”, a declarat Lucian Iordănescu, parapsiholog.
Plină de poveşti similare e şi Strada Franceză. Acolo, spun oamenii, a existat un orfelinat unde erau aduşi copii străzii şi înfometaţi de patronul instituţiei. Legenda spune că spiritele a peste 200 de copii bântuie şi azi străzile în căutare de apa şi hrana.
Din Centrul Vechi ne mutam pe bulevardul Regina Elisabeta. Aici pe una dintre cele mai mari strazi din Capitala e construit în 1921 Hotelul Cişmigiu.
După 1990 hotelul trece in grija autoritatilor e lasat in paragina si transformat in camin pentru studenti. Legendele spun a aici a fost scena unei tragedii. O tânără studentă a căzut în casa liftului dezafectat. Trei ore a strigat după ajutor, fără ca cineva să o salveze de la moarte. Oamenii spun că spiritul ei a rămas mult timp strigând pe coridoare.
„O tragedie! Problema a fost că uşile nu se închideau de la lift şi ea s-a chinuit foarte mult din nefericire”, o tragedie pe care actorul Cristi Iacob şi-o aminteşte pentru că era unul din studenţii care stateau in camin la momentul respectiv. Condiţiile deplorabile dar şi nenorocirea petrecută l-au făcut să scrie versurile folosite de Vama Veche în celebra piesa Hotel Cişmigiu.
„Acel spirit care este acolo în Hotelul Cişmigiu ea poate prevesti niste lucruri, daca sta cineva sa studeze o perioada foarte lunga, cu singuranta ies la iveala multe lucruri interesante”, a mai spus Lidia Fecioru, parapsiholog.
Studii pe care tot mai multi români sunt curioşi să le facă. Asta dupa ce s-au întâlnit într-o formă sau alta cu fenomene pe care nu le-au putut înţelege.