Poziţia oficială a PNL după invitaţia la consultări, lansată de UNPR

Liberalii anunţă, într-un comunicat de presă, că salută faptul că UNPR a înţeles nevoia unui dialog între toate partidele paralmentare pe tema Codului Fiscal şi amintesc faptul că PNL a făcut această invitaţie în urmă cu o săptămână.
Iulian Tudor
06 aug. 2015, 10:41
Poziţia oficială a PNL după invitaţia la consultări, lansată de UNPR

Într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, se arată că liberalii aşteaptă la masa discuţiilor toate partidele parlamentare.

„PNL salută faptul că UNPR a înțeles nevoia de dialog politic pe teme și obiective majore pe termen lung și le apreciază deschiderea și disponibilitatea.

Așteptăm la masa discutiilor toate partidele politice parlamentare, atât de la putere cât și din opoziție.

Scopul acestor consultari este atingerea unui consens real asupra temelor majore care țin de dezvoltarea țării într-un cadru de stabilitate, predictibilitate și responsabilitate. Dar, pentru a ne asigura de un larg consens, ne așteptăm ca toate partidele sa facă un pas către dialog.

CITEŞTE ŞI Ludovic Orban, reacţie la anunţul lui Gabriel Oprea: „Face un PLAGIAT”

PNL a propus, acum o săptămână, data de 17 august pentru o primă discuție pe tema macrostabilității, respectiv a Codului Fiscal, încheierea unui nou acord cu FMI, BM și CE și Legea salarizării personalului bugetar, dar este flexibil în stabilirea unei alte date agreate de comun acord de toate partidele, înainte de sesiunea extraodinară preconizată pentru finalul lunii august.

În aceste condiții, PNL așteaptă partidele politice parlamentare pe data de 17 august la discuții, dată agreată inclusiv de UDMR, sau oricând se consideră a fi un moment oportun și potrivit pentru dialog”, se arată în comunictaul PNL. 

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a reacţionat, la rândul său, pe Facebook, la anunţul lui Gabriel Oprea.

„Am văzut astăzi încă o poziție favorabilă dialogului între partidele politice, venită din partea UNPR, partid din coaliția de guvernare. Deschiderea la dialog este un semnal foarte bun, o premisă pentru proiecte care vor avea o viață mai lungă decât mandatul unei guvernări. Mă bucur să văd că sunt și alte partide care pun rațiunea și prudența înaintea entuziasmului, când este vorba despre proiecte majore pentru țară.

PNL a invitat partidele politice la consultări pe șase teme importante pentru viitorul României iar săptămâna aceasta am propus ca în data de 17 august să aibă loc discuțiile pe tema macrostabilității economice, inculsiv a Codului Fiscal„, scrie Gorghiu.

CITEŞTE ŞI Gabriel Oprea cheamă partidele la NEGOCIERI pe Codul Fiscal: „UNPR este O PUNTE între cele trei palate” VIDEO

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu consideră li el că invitația la dialog pe tema Codului fiscal lansată de președintele UNPR, Gabriel Oprea, se alătură celei făcute anterior de liberali și prefigurează formarea unei „mase critice” în Parlament pentru a se ajunge la un consens pe acest subiect.

„Odată cu declarația liderului UNPR, care se alătură invitației PNL pentru găsi un consens la reexaminarea Codului fiscal, se formează încet-încet o masă critică pentru a ajunge la un acord. Deci, notez această declarație în cheie pozitivă și sunt relativ optimist că vom putea împreună, toate partidele, să găsim cea mai bună formulă pentru mediul de afaceri din România”, a declarat joi, pentru AGERPRES, prim-vicepreședintele PNL.

UNPR vrea să îşi asume rolul de mediator în disputa pe tema Codului Fiscal, care ar urma să fie discutat, în Parlament, în sesiune extraordinară la finalul lunii august. Gabriel Oprea a anunţat, joi, că UNPR cheamă partidele la consultări înainte de dezbaterile din Parlament, arătând că partidul pe care îl conduce este „o punte” între cele trei palate. 

PNL a propus partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări pe tema macrostabilităţii economice, echipa desemnată de liberali pentru a demara negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, a anunţat, luni, copreşedintele liberal Alina Gorghiu.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Probleme Tehnice pentru un Avion Ryanair care S-a Întors la Otopeni după Decolare. Procedura de Urgență a fost Declanșată
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?