Diaconescu a spus că cele circa 2.000 de propuneri ale PPDD sunt punctuale, locale, el prezentând, însă, şi o serie de propuneri generale.
Printre propunerile cu caracter general, potrivit lui Diaconescu, se numără creşterea pensiilor cu 16,5% şi majorarea pensiilor minime de la 350 de lei la 450 de lei.
„Guvernul recunoaşte că inflaţia a fost de 16,5%, pentru că aşa a recomandat primăriilor să mărească taxele locale. Dacă e aşa, atunci de ce măreşte pensiile doar cu 4%? Propunerea PPDD este ca pensiile să se mărescă tot cu 16,5%, iar punctul de pensii să crească cu o proporţie cât mai mare, dacă se poate cu 16,5%. Pe de altă parte, pensiile minime ar trebui mărite măcar la 450 de lei, altfel rămân la 350 lei, nici nu se majorează cu 4%”, a spus Dan Diaconescu.
El a arătat că alte propuneri avansate de PPDD în cadrul amendamentelor depuse la bugetul pe 2013 se referă la trecerea fondurilor private de pensii din zona administratorilor privaţi în zona Guvernului, astfel încât Executivul să se ocupe de administrarea acestora, aşa cum s-a procedat în alte state europene.
Diaconescu a mai spus că PPDD a propus şi ca programul „Cornul şi laptele” să fie înlocuit cu o masă caldă pentru copii, biletele de odihnă şi de tratament pentru pensionari să fie cuprinse în buget, iar contribuţia angajatorilor să fie diminuată cu 50% pentru angajatorii care angajează şomeri.