Practica studenţilor Univ. Hyperion în întreprinderile virtuale se desfăşoară cu tehnologii de ultimă oră

În cadrul proiectului european „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!” derulat de Universitatea Hyperion, membrii grupului țintă de la specializările inginerie și științe exacte au efectuat stagii de practică, utilizând cele mai moderne tehnologii din domeniul electronicii, automaticii și informaticii pentru a proiecta și realiza mai multe instalații și standuri experimentale, în întreprinderi virtuale.
Romania TV
30 mart. 2015, 09:44
Practica studenţilor Univ. Hyperion în întreprinderile virtuale se desfăşoară cu tehnologii de ultimă oră

Studenții au elaborat soluții cu sisteme de programe în C/C++, Assembler și LabVIEW (licențe achiziționate în cadrul proiectului), evidențiind avantajele și dezavantajele specifice precum și aria de aplicabilitate recomandată pentru fiecare.

Sistemele electronice pentru realizarea automatizărilor au fost simulate de către aceștia sub îndrumarea instructorilor de practică și tutorilor folosind mediul NI Multisim, iar părțile mai puțin previzibile au fost realizate practic folosind sistemul ELVIS II, achiziționat de asemenea în cadrul proiectului.

Pentru implementarea în sistem SCADA, aplicațiile de pe două dintre computerele supervizoare  au fost realizate în Visual C++, iar pe alte patru în NI LabVIEW, în timp ce pentru partea de preprocesare și comandă cu RTU au utilizat sisteme electronice cu microcontrolere ATMEL AVR și unele plăci de dezvoltare Arduino.

Au fost prezentate și soluții industriale standard, folosind plăci de achiziție de date de tip NI-DAQ din seria USB-6002, și s-a elaborat material didactic de punere în funcțiune și experimentare cu astfel de module de ultimă generație.

Studenților li s-au prezentat și alternative de simulare și implementare pentru creșterea gradului de imersie în actualitatea IT și li s-a dat posibilitatea să experimenteze independent pe platformele intermediare și finale.

În următoarea etapă de practică, studenții urmează să se familiarizeze și cu tehnologiile mobile și embedded cele mai avansate, prin utilizarea platformelor de dezvoltare pentru microcontrolere Advanced RISC Machines (ARM) și a instrumentelor software specifice acestora.

Varietatea de proiecte, experimente și echipamente au permis studenților să se acomodeze cu ritmul extrem de alert al avansului tehnologic actual al acestui domeniu de mare interes pentru potențialii angajatori, compensând inerția curriculară frecventă la nivelul universitar pe plan național, dar și mondial.

Prin grantul „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!” se dorește sincronizarea dintre cunoștințele teoretice acumulate de studenți în timpul anilor de studii și aspectele practice întâlnite în diferitele domenii în care pot activa, contribuind astfel la diminuarea cheltuielilor pe care mediul privat îl acordă formării profesionale și totodată recrutării de tineri absolvenți. Această sincronizare nu poate fi realizată decât printr-o coordonare și o colaborare strânsă dintre mediul universitar și mediul privat de afaceri sau instituții publice acolo unde este cazul.

„SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Axa Prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii la viaţa activă”, Contract POSDRU/161/2.1/G/139800, este unul dintre cele 7 proiecte europene de care beneficiază Universitatea Hyperion timp de 18 luni.

Toate informațiile despre stadiul desfășurării acestui proiect se găsesc pe site-ul www.practicateoria.hyperion.ro.

DailyBusiness
Ministrul Finanțelor lovește din plin zvonurile. TVA-ul rămâne neschimbat, guvernul nu ia în calcul majorarea
Spynews
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor
Bzi.ro
Andreea Bălan este în doliu! Ce pierdere grea a suferit artista
Fanatik.ro
Locul din România unde poți cumpăra o casă cu aproape 25.000 de euro. Se află lângă un mare oraș cu numeroase obiective turistice, iar zona e una liniștită
Capital.ro
Românii primesc dublu banii înapoi. Intră direct pe card. Măsura se aplică până la 15 ianuarie
Playtech.ro
Vârsta maximă până la care poți lua un credit. Regulile impuse de bănci
DailyBusiness
Cu ce se stropesc pomii fructiferi în ianuarie pentru o recoltă bogată în 2025. Sfaturi pentru o livadă ferită de boli și dăunători
Adevarul
„Mă iei pe mine la întrebări? Să taci din gură în fața mea!”. Reacția unui medic de familie, filmat în timp ce refuză un pacient
wowbiz.ro
Gabriela Cristea și-a dat DEMISIA în direct! Cine o înlocuiește la cârma emisiunii
Spynews
Cât costă un preparat ”to go” în Poiana Brașov. Turiștii au rămas fără cuvinte când au văzut prețul unui hotdog
Spynews
Cum cureți corect o geacă umplută cu puf. Ce să faci înainte să o bagi în mașina de spălat
Evz.ro
Cea mai mare escrocherie de pe WhatsApp. Mare atenție la acest cod
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini în costum de baie
kanald.ro
Descoperire macabră în Bragadiru. O femeie a fost găsită fără suflare, cu o lovitură la cap, într-un depozit de fier vechi
Cancan.ro
Sfârșit tragic pentru un celebru model! A MURIT la doar 37 de ani, după ce a căzut în gol de la balcon 😲
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Proprietarii de locuințe, taxați în plus de la 1 aprilie. Se plătește cu 750 lei mai mult pe lună
StirileBZI
Un nou ajutor de până la 1.000 lei pentru pensionari în 2025. Care sunt condițiile pentru a primi
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
stirilekanald.ro
VIDEO Ultimele imagini cu copilul de 4 ani ucis de câini pe câmp. Yanis a plecat cu trotineta din fața casei
substantial.ro
Ursula von der Leyen internată cu pneumonie severă, Comisia Europeană neagă acuzațiile de ascundere a informațiilor
MediaFlux
NATO se pregătește de RĂZBOI cu RUSIA! S-a DAT PRIMUL SEMNAL către TOATE țările membre
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Boala lui Calache lovește și în zilele noastre