Delicioasa prăjitură pufoasă cu prune și iaurt este foarte simplu de preparat. Nu necesită veleităţi de chef şi este gata cât ai bate din palme. În plus, ingredientele folosite sunt dintre cele mai banale.
Înainte de a te apuca să prepari prăjitura, preînncălzeşte cuptorul la 180°C. Spală prunele, îndepărtează sâmburii şi taie prunele în sferturi. Într-un castron de salată, amestecă iaurtul, uleiul, făina, drojdia, zahărul și ouăle pentru a obține un aluat omogen.
Unge cu unt o tavă cu arc, pune sferturile de prune pe fundul tăvii, apoi toarnă aluatul deasupra. Coace aproximativ 30 de minute. Lasă prăjitura să se răcească înainte de a o scoate din formă şi de a o tăia.
Delicioasa prăjitură pufoasă cu prune și iaurt poate fi consumată ca atare, dar şi la micul-dejun, alături de un ceai sau de o cafea cu lapte.
Citeste si Găluşte cu prune, desertul copilăriei cu care nu dai greş. Reţeta pas cu pas
Prunele proaspete, cât și cele uscate, conțin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane.
Prunele au nenumărate beneficii pentru persoanele care țin dietă. Ele sunt sărace în calorii și se numără printre puținele fructe recomandate în diete. O singură prună conține 30 de calorii, adică 1,5% din caloriile recomandate pentru o dietă bazată pe 2.000 de calorii/zi.
Prunele previn bolile de inimă deoarece sunt sărace în grăsimi. Conform ultimelor studii, pigmentul roșiatic-albăstrui al prunelor, denumit și antocianină, ajută la prevenirea diverselor tipuri de cancer.
Sunt recomandate, de asemenea, persoanelor care suferă de astm. Coaja prunelor conține resveratrol. Această substanță are un rol calmant în cazul reacțiilor alergice care sunt urmate de crize de astm.
Pe lângă beneficiile menționate anterior, prunele previn îmbătrânirea prematură, osteoporoza, tratează afecțiunile oaselor, îmbunătățește vederea și reglează tulburările gastrointestinale.