Președinții de Consilii Județene și primarii din țară susțin legea Dragnea

Reprezentanții autorităților locale din România, dar și parlamentari și membri marcanți ai partidelor politice și-au arătat astăzi sprijinul pentru propunerea vicepremierului Liviu Dragnea privind o OUG prin care aleşii locali să poată opta, timp de două săptămâni, pentru un alt partid decât cel pe listele căruia au fost votaţi, dacă doresc acest lucru, fără a-şi pierde mandatele.
Romania TV
24 aug. 2014, 16:52
Președinții de Consilii Județene și primarii din țară susțin legea Dragnea

Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a afirmat, referindu-se la poziţia critică a PNL în legătură cu OUG privind apartenenţa politică a aleşilor locali, că orice decizie prin care se respectă votul oamenilor este corectă, liberalii fiind cei care au trădat votul românilor din 2012.

„Poate cel mai grav aspect ţine de încălcarea gravă, fără niciun resentiment, a mandatului primit de USL ca proiect politic în 2012. Românii au votat în 2012 cu PNL pentru a se asigura că PDL să nu mai aibă putere la nivel local. (…) Acuzaţiile PNL sunt cu atât mai absurde cu cât, prin alianţa cu PDL, liberalii lovesc în mod direct şi în egală măsură în aleşii locali care doresc să continue proiectul pentru care au fost aleşi de către cetăţeni, să continue programul USL”, consideră șeful CJ Bistriţa-Năsăud.

Acesta a adăugat că primarii trebuie lăsaţi să decidă între continuarea proiectului USL și respectarea votului cetățenilor, sau colaborarea forțată și fuziunea cu PDL și Traian Băsescu.

„Aleşii locali trebuie să aibă posibilitatea să aleagă dacă vor să continue proiectul USL, respectând astfel votul de încredere primit în 2012 din partea românilor. Alternativa este să vrea să adopte direcţia impusă astăzi de conducerea PNL, mergând pe colaborarea şi în final spre fuziunea cu regimul Băsescu-PDL”, a declarat Radu Moldovan.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, consideră că liderii PNL ar trebui „să lase ipocrizia deoparte”, pentru că românii au votat la locale USL, nu PDL sau ACL, fiind în acest moment necesară o clarificare de bun-simţ a tuturor.

„Cei 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu le spun celor din PNL că nu poate exista migraţie sau trădare mai mari decât cele făcute de PNL, în frunte cu Klaus Iohannis, anul acesta. (…) USL a câştigat alegerile locale din Bucureşti cu un scor de peste 60%, noi fiind mandataţi să alungăm PDL-ul de la putere. Acum, liberalii au trădat USL şi votul bucureştenilor şi s-au aliat iar cu PDL”, consideră Dan Șova.

De asemenea, deputatul PSD Claudiu Manda consideră că realitatea din spatele OUG-ului propus de Liviu Dragnea este una care „încearcă să repare, în esență, mizeria făcută de PNL prin transferul către Băsescu și PDL”.

„Trădarea PNL nu a fost decisă în comunele din Dolj, Bihor sau Bacău, ci în birourile conducerii PNL din București. (…) De ce nu se plâng liberalii, de pildă, atunci când le pleacă organizații întregi la PMP-ul Elenei Udrea? Poate pentru că vor să facă alianțe și majorități exact cu Traian Băsescu și Elena Udrea? (…) Oamenii au votat în 2012 USL, au votat împotriva PDL, împotriva lui Băsescu, iar în 2014 niciun liberal nu poate veni în fața acelor români să le spună că Băsescu sau PDL sunt buni.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Subprefectul de Călărași, în imagini greu de privit. Deputatul social democrat a demisionat. Update
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Jens Stoltenberg subliniază importanța sprijinului SUA pentru Ucraina în cadrul NATO
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'