Romeo Beznea, despre implicarea într-un dosar de şantaj: Sunt nevinovat

Antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, şi Romeo Beznea au fost condamnaţi, la şapte ani şi, respectiv, trei ani de închisoare cu executare, de Tribunalul Mehedinţi, într-un dosar de cămătărie, şantaj, lipsire de libertate şi infracţiuni cu violenţă extremă. Beznea susţine însă că nu are nicio legătură în acest dosar.
Romania TV
05 apr. 2013, 10:25
Romeo Beznea, despre implicarea într-un dosar de şantaj: Sunt nevinovat

„De mai bine de doi ani, numele meu, Romeo Beznea, apare in numeroase articole ce au ca subiect un proces in care sunt implicat. Articolele respective prezinta, insa, multe neadevaruri si exagerari, menite sa senzationalizeze cazul si sa-mi aduca grave prejudicii de imagine”, susţine Beznea, care a trimis un drept la replică în urma informaţiilor privind decizia Tribunalului Mehedinţi.

„In primul rand, DOSARUL DE CAMATARIE, SANTAJ, LIPSIRE DE LIBERTATE SI VIOLENTE EXTREME IN CARE AS FI ACUZAT POTRIVIT ARTICOLELOR NU EXISTA. Ca un exemplu de exagerare, acuzatia de camatarie nu doar ca nu exista, dar nici macar nu era inclusa in Codul Penal la momentul deschiderii dosarului. Totodata, nici fapta de „violenta extrema” nu exista in Codul Penal.

Acuzatiile procurorilor sunt de constituire de grup infractional organizat, lipsire de libertate si santaj, iar probele pe care ei le aduc nici nu ma privesc pe mine si in niciun caz nu constituie un motiv pentru o condamnare.

Astfel, din cele 6 parti vatamate care tot apar in articole, 3 si-au retractat declaratiile si, mai mult, au aratat ca ACUZATIILE LA ADRESA MEA LE-AU FACUT LA PRESIUNEA POLITISTILOR in mod denaturat.

Dovada sta si o declaratie publica a lui Medragoniu Grigore Valentin pe care o puteti vedea aici:

Mai mult, o alta parte vatamata face acuzatii similare la adresa organelor de politie, in cazul acesteia declaratiile initiale fiindu-i modificate de politisti pentru ca persoana in cauza nu este alfabetizata (nu stie nici sa scrie, nici sa citeasca).

Va pot pune la dispozitie, la solicitare, si declaratiile depuse la dosar, precum si  inscrisurile care fac dovada neparticiparii mele la faptele respective.

Alt semn ca se doreste senzationalizarea acestui caz este ca sunt prezentat ca angajat SRI si luptator K1. NU SUNT ANGAJAT AL SRI SI NICI LUPTATOR K1, deci nici campion K1.

Mai mult de atat, NU AM NICIO LEGATURA CU NUTU CAMATARU, fiind vorba clar de o confuzie. Nici Emilian Stefan, prezentat ca antrenorul de karate al lui Nutu Camataru, nu este antrenor de karate, ci de box, deci consider ca numele lui Camataru este aruncat in aceste articole din nou pentru a influenta opinia publica.

Iar paragrafele care dau titlurile articolelor despre acest dosar in care sunt descrise „METODELE DE TERORIZARE A PARTILOR VATAMATE” SUNT PURA FICTIUNE. Este vorba despre „informatiile” venite de la „surse judiciare”.

„Victimele lui Stefan erau duse în padure, unde erau puse sa-si sape groapa. Mai mult, agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile, tacticile lor determinând victimele sa le dea tot ce doreau, sustin surse judiciare” – ACESTE INTAMPLARI NU EXISTA IN DOSAR.

Vreau sa clarific ca aceste descrieri nu exista NICIUNDE in dosar, in NICIO declaratie a vreunui martor, parte vatamata, inculpat, procuror, judecator sau orice om implicat in acest proces.

Au insa un impact foarte puternic asupra opiniei publice, ceea ce reprezinta o manipulare inacceptabila.

Pana la acest proces in care sunt implicat in ciuda tuturor probelor care-mi dovedesc nu doar nevinovatia, dar imposibilitatea fizica de a participa la faptele de care sunt acuzat – am documente care atesta ca nu ma aflam in tara la una dintre fapte, la alta eram in alt oras etc -, poate ca si eu as fi gasit extraordinare aceste stiri si nu mi-as fi pus intrebari despre  corectitudinea lor, asa cum sunt convins ca nici oamenii ce le citesc nu o fac.

Insa ceea ce mi se intampla mie acum se poate intampla oricarui cetatean roman, de orice varsta, astfel de „inflorituri” copiate parca din filmele de actiune avand impact asupra opiniei publice, care, la randul sau, pune presiune pe magistrati, dupa cum s-a vazut in numeroase motivari ale unor judecatori in diferite cazuri.

Dar in primul si in primul rand, tot acest senzationalism prezent in presa nu face decat sa incalce drepturile mele fundamentale – cel la prezumptia de nevinovatie, la libera exprimare si, in principiu, la libertate.”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cartierul rău famat din București care a fost șters de pe fața pământului de comuniști. Multă lume trece acum prin acea zonă fără să aibă habar ce se petrecea acolo pe vremuri
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cocktailuri cu un conținut scăzut de carbohidrați. Sunt perfecte pentru zilele caniculare, fără a-ți sabota dieta
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Accident grav în județul Constanța: Pasager încarcerat după coliziunea cu un TIR în Dorobanțu
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!