Prefectul le cere autorităţilor din sectoare să anticipeze problemele în sensul în care să nu solicite brusc, spre seară, ajutorul ISU sau al Jandarmeriei. El a subliniat că deszăpezirea nu este treaba Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, ci a autorităţilor de sectoare.
Reprezentanţii sectoarelor Capitalei i-au comunicat prefectului că în măsura în care intervin pe străzile secundare cu pluguri mici nu se poate deszăpezi decât atât cât să treacă roţile maşinilor şi că, întrucât şi pe-o parte şi pe alta sunt parcate maşini, nu pot interveni cu pluguri mari.
Reprezentanţii tuturor sectoarelor i-au comunicat prefectului situaţia din zona lor de responsabilitate, cei ai sectorului 1 spunând că sunt 322 de persoane care lucrează la deszăpezire cu 62 de pluguri şi 25 de încărcătoare, aceştia fiind transportaţi cu patru autobuze. În plus, în sector acţionează două echipe mobile cu câte 30 de oameni şi utilaje bobcat.
În sectorul 2 se acţionează cu 44 de utilaje la deszăpezire, dintre care 10 pentru transportul a 142 de operatori stradali, iar în sectorul 3 sunt 46 de utilaje cu 150 de muncitori, trei autoutilaje bobcat şi două unităţi de pompieri.
În sectorul 4 acţionează 42 de utilaje – dintre care 10 sunt basculante şi 10 încărcătoare – cu 160 de oameni, reprezentantul acestui sector spunând că în cursul nopţii se doreşte închiderea unor anumite sectoare de drum pentru deszăpezire.
În sectorul 5, pentru deszăpzire lucrează 146 de oameni cu 10 pluguri, 2 utilaje IVECO şi 21 de utilaje cu perii ale Romprest, iar în sectorul 160 de oameni şi 80 de utilaje.
Reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, Alis Grasu, a declarat că serviciul de ambulanţă se desfăşoară cu greutate întrucât ambulanţele nu pot pătrunde pe străzile adiacente din cauza faptului că nu au fost deszăpezite, în trei cazuri personalul medical trebuind să se deplaseze câteva sute de metri cu aparatura, prin zăpadă, pentru a ajunge la pacienţi.
De asemenea, ea a declarat că la ora 17.00 se va suplimenta numărul de 90 de echipaje cu încă nouă. Alis Grasu a precizat că la urgenţele – cod roşu nu sunt probleme în intervenţie, dar la cod galben şi la consultaţii se vor înregistra întârzieri. Grasu a făcut apel la bolnavi să aştepte venirea ambulanţelor pentru că acestea vin la toate cazurile cerute, însă cu întârziere.
Reprezentantul RATB a declarat că parcul auto a fost suplimentat şi o să se acţioneze şi în timpul zilei cu vagoanele cu plug pentru deszăpezirea şinelor de tramvai. 800 de oameni de la RATB lucrează la deszăpezire.
Traficul de călători la metrou a crescut cu 5-10% în ultimele zile, în ciuda condiţiilor meteorologice, potrivit reprezentantului Metrorex. Acesta a spus că regia are pregătite capacităţi suplimentare, acţionând cu echipe 24 din 24 de ore pentru curăţarea treptelor în staţiile de metrou.
La rândul său, reprezentantul Enel a informat că nu s-au înregistrat până în acest moment avarii, existând numai reclamaţii individuale, 40 de echipe ale companiei acţionând pentru remedierea lor. Şi reprezentantul Enel a reclamat accesul greu pe străzile secundare.
Repezentantul Distrigaz a dat asigurări şi el că nu sunt probleme în privinţa alimentării cu gaz.