Bucureștenii se plâng tot mai des de mizeria din parcurile Capitalei. Spațiile verzi și locurile de joacă în care mulți copii își petrec zilele de vacanţă sunt într-o stare deplorabilă. Parcul Cişmigiu nu face excepţie.
Prefectul Capitalei Toni Greblă și o echipă mixtă de control inspectează miercuri Parcul Cișmigiu, a anunţat Prefectura Municipiului Bucureşti.
Din echipa care îl însoțește pe Prefectul Capitalei la această acțiune de control fac parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, ai Agenției pentru Protecția Mediului București, ai Comisariatului Reginal pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București – Ilfov și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
Controlul în Parcul Cişmigiu vine „ca urmare a numeroaselor sesizări ale cetățenilor, semnalele apărute în mass-media și apelurile repetate făcute către autoritățile publice locale”.
La mijlocul lunii iunie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a verificat lucrările de refacere a 30 de pergole din Parcul Cişmigiu. Lucrarea este realizată de muncitorii ALPAB, iar costurile doar pentru materiale se ridică la 50.000 de lei.
”Am fost în Parcul Cişmigiu pentru a verifica lucrările privind refacerea celor 30 de pergole amplasate pe aleea paralelă cu b-dul Schitu Măgureanu, de la Cetate şi până la Liceul Lazăr”, anunţă, sâmbătă, primarul general Nicuşor Dan.
Acesta a precizat că toată lucrarea a fost făcută cu angajaţii de la ALPAB.
”Costurile pentru materiale au fost minime, 50.000 de lei pentru toate cele 30 de pergole”, a precizat primarul general.
Acesta a explicat că, în anul 2022, în Parcul Cişmigiu, ALPAB mai are planificate şi alte lucrări precum reparaţia Podului mare, a aleilor, reparaţia cuvei Lacului Mic şi înlocuirea locurilor de joacă.
La începutul lunii iulie, primarul general al Capitalei Nicușor Dan s-a declarat mulțumit de calitatea spațiilor verzi din parcurile bucureștene, adăugând că în acest an putem merge în oricare dintre ele fără probleme.
„În ceea ce privește calitatea spațiilor verzi, a fost un moment în vara anului trecut când a fost o trecere nefericită de la companiile municipale de care vorbeam. Municipalitatea a înființat trei companii și când aceste companii au fost închise, nemaifiind funcționari procedura de achiziție în privat a început de 8-9 luni nu s-a încheiat încă, nu a mai avut cine.
Anul acesta este mulțumitoare calitatea. Putem merge în oricare dintre ele. Problemele Herăstrăului sunt două: calitatea aleilor, pentru care o să intervenim când o să avem bani și o să avem bani anul acesta și faptul că există maluri de lac prăbușite. Pentru asta nu avem bani anul acesta. Sunt prăbușite de ani de zile”, a declarat Nicușor Dan la B1TV.