După ce a fost declanşat planul roşu de intervenţie, prefectul judeţului Gorj, Marcel Iacobescu, a afirmat că oamenii „ar fi decedat oricum”.
„Am fost informat că au murit doi pacienți. Din informațiile pe care le am, decesele nu au fost din cauza surselor de oxigen, mi s-a spus că ar fi decedat oricum.
Aveau o formă deosebit de gravă de Covid și oricum ar fi decedat din cauza Covid.
Cei de la spital mi-au spus că trecerea de la instalația de oxigen pe tuburi de oxigen s-a făcut imediat. Nu știu ce înseamnă imediat, nu am făcut eu trecerea”, a declarat Marcel Iacobescu, la Antena 3.
Unitatea medicală de urgenţă din Târgu Cărbuneşti, care este suport COVID-19, a rămas vineri dimineaţă fără oxigen pentru pacienţi. A fost solicitat sprijin şi de la unităţi medicale din judeţele învecinate.
Ministerul Sănătăţii a informat vineri că o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj se află la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde instalaţia de oxigen s-a defectat, 15 pacienţi de la secţia ATI fiind transferaţi la alte unităţi medicale.
„Ministerul Sănătăţii a fost anunţat despre o defecţiune la instalaţia de oxigen de la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti. Din primele informaţii deţinute, la nivelul unităţii sanitare sunt internaţi peste 150 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienţi care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienţi care au fost internaţi în secţia ATI. Din primele informaţii, la unitatea sanitară există două decese, se analizează circumstanţele acestora”, se precizează într-un comunicat al ministerului.
O parte dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti sunt transferaţi cu ambulanţele către alte unităţi medicale, după ce a apărut o defecţiune la staţia de oxigen a spitalului, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.
Potrivit acestuia, la nivelul judeţului a fost activat planul roşu, toate forţele şi mijloacele de intervenţie fiind direcţionate la faţa locului.