Schimbarea vremii şi instalarea temperaturilor scăzute pot afecta organismul. Pentru a te feri de răceli şi gripă este important să consumi fructele şi legumele de sezon.
1. Dovlecel. Dovlecelul este bogat în fibre şi apă, fiind astfel recomandat în curele de slăbit. Mai mult, dovlecelul scade tensiunea, previne bolile de inimă, previne cancerul de colon şi pulmonar, îmbunătăţeşte memoria şi menţine sănătatea ochilor.
2. Porumb. Porumbul este bogat în vitamine şi minerale: potasiu, fosfor, magneziu, retinol, vitamina K. De asemenea, porumbul luptă împotriva îmbătrânirii organismului, oferă energie şi ajută la o mai bună funcţionare a sistemului nervos.
3. Fasole verde. Fasolea verde are un conţinut scăzut de calorii, este bogată în fibre şi este o sursă puternică de calciu.
Citeşte şi Răceala şi gripa: Remedii neobişnuite care nu includ medicamente
4. Usturoi. Usturoiul este excelent pentru o imunitate de fier în sezonul gripei. Mai mult, acesta inhibă apetitul, deoarece sulfaţii care îi dau mirosul înţepător transmit sistemului nervos că organismul a atins starea de saţietate.
5. Ghimbir. Ghimbirul este un antiinflamator tocmai bun pentru acest sezon.
6. Dovleac. Dovleacul are un conţinut redus de grăsimi şi este plin de fibre, vitamine, minerale şi betacaroten. Mai mult, acesta este şi un antioxidant excelent pentru sănătatea ta.
7. Struguri. Strugurii sunt bogaţi în vitaminele A, B, C, K, PP şi în potasiu, fosfor, magneziu şi siliciu. Aceste fructe reduc riscul cardiovascular, sunt un puternic antioxidant, luptă împotriva bolilor la nivelul pielii, împotriva reumatismului şi gutei.
8. Mere. Merele sunt foarte sănătoase, fiind bogate în vitamine, minerale şi fibre. Mai mult, aceste fructe sunt lipsite de calorii şi stabilizează nivelul glicemiei.
9. Gutui. Gutuile sunt recomandate în curele de slăbire, datorită consistenţei acide şi intervin cu succes în neutralizarea grăsimilor.
Citeşte şi Alimente pe care trebuie să le mănânci atunci când esti răcit
Consumaţi lămâi. Aceste fructe sunt ideale pentru restabilirea echilibrului acid – alcalin. Sucul de lămâie ajută la îmbunătăţirea echilibrului intern al organismului.
Profitaţi de tratamentele naturiste. Nenumărate suplimente pe bază de plante sau tincturi oferă un sprijin suplimentar organismului în acomodarea cu schimbările de mediu.
Consumaţi proteine. Proteinele reprezintă un element de bază în sănătatea organismului, minţii şi sistemului imunitar.
Consumaţi lichide. Specialiştii sunt de părere că majoritatea durerilor de cap survin din cauza consumului insuficient de apă.
Petreceţi timp afară, în frig. Petrecerea timpului în mediul extern în perioadele reci stimulează glanda tiroidă şi întăreşte sistemul imunitar.
Citeşte şi Obiceiuri proaste care-ţi distrug imunitatea