Căderea părului este o problemă pentru multe femei și bărbați, care pe fundalul mai multor afecțiuni ale organismului, de natură cronică sau nu, se confruntă brusc cu pierderea podoabei capilare.
Cum ne spălăm corect părul. Adrian Perjovschi dezvăluie greşeala pe care o fac multe femei
Există ingrediente naturale care te pot ajuta să remediezi această situație.
Uleiul de ricin ajută creşterea, întăreşte firul de păr, protejează şi previne despicarea vârfurilor. Tot ce trebuie să faci este să aplici la rădăcina firului de păr prin masaj uşor, apoi să întinzi pe toată lungimea părului. ATENȚIE! Nu folosi o cantitate prea mare, căci va fi greu de îndepărtat. Acoperă-ți părul cu o cască de duş şi lasă uleiul să acţioneze peste noapte. Spală apoi bine cu şampon, pentru a îndepărta perfect uleiul. La sfârșit poți clăti și cu un litru de apă în care ai dizzolvat oțet.
Masca naturala cu ulei de ricin gălbenuș de ou și oțet
Intr-un bol se amestecă o lingură de ulei de ricin, un galbenuș de ou, o lingură de miere de albine și jumătate de linguriță de oțet.
Pentru a obține o masca mai omogenă se amestecă toate ingredientele cu puțin șampon. Aceasta soluție se va aplica pe un păr bine spălat și se va tine pe cap timp de 20 de minute, părul fiind acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop. După ce timpul s-a scurs, spalați părul cu șampon și clătiți bine. Tratamentul se repetă o dată pe săptămână.
Tratament la cald cu uleiuri naturale
Uleiul de măsline, de argan, de jojoba, de eucalipt sau cel de cocos sunt excelente pentru prevenirea căderii părului.
Încălziţi o ceaşcă de ulei, dar nu foarte mult, ci numai cât să fie călduţ şi masaţi pielea scalpului cu ajutorul degetelor sau prin intermediul unei dischete demachiante. Acoperiţi apoi capul cu un prosop pentru o oră şi apoi spălaţi-vă pe cap ca de obicei.
Uleiul de măsline dispune de numeroşi acizi graşi esenţiali care protejează şi hrănesc pielea scalpului, prevenind în acelaşi timp apariţia mătreţii, o altă cauză a căderii excesive a părului.